Kurum hedef ve stratejileri doğrultusunda, Türk gemi inşa sanayiinin incelenmesi, dünya gemi inşa sanayii ile rekabet edebilmesi için Türk gemi inşa sanayiinin gelişimine yönelik çalışmaların sürdürülmesi amacıyla;

1. ​Gemi inşa ile ilgili Meslek Komitelerinden gelen her türlü talebin karşılanması, problemlere çözüm üretilmesi, sürecin takip edilerek sonuçlandırılması,
  2. İlgili Meslek Komiteleri (Gemi ve Yat İnşa, Yan Sanayi Firmaları ve Tersaneler) toplantılarına düzenli olarak iştirak edilmesi, komitelerden gelen taleplerin ilgili makamlar, kurum, kuruluşlar ve birim/bölümlerle koordineli olarak karşılanması; Meslek Komiteleri toplantı raporları doğrultusunda, araştırma ve girişimlerinin gerçekleştirilmesi
  3. Oda üyelerine gemi, yat inşa ve yan sanayine yönelik gerekli duyuruların yapılması,
  4. Üyelerin gemi ve yat inşa yan sanayi sektörüne ait yaşadıkları sorunlara çözüm üretilebilmesi amacıyla, üyelerden toplanan bilgiler doğrultusunda “Denizcilik sektörünün Öncelikleri ve Çözüm Önerileri Listesi” oluşturulması, gerekli görülen durumlarda Yönetim Kurulu’na sunulması,