Kısa Mesafeli Denizyolu Tanıtım Merkezi, TOBB bünyesinde kurulmuş olup, sekretaryası Odamız tarafından sürdürülmektedir. Sektörümüze Kısa Mesafeli Denizyolu Taşımacılığı hakkında güncel bilgileri iletmek üzere modern ve kullanıcı kolaylığı sağlayan bir web sitesi http://www.shortsea.org.tr/   kullanıma sunulmuştur ve düzenli olarak güncellenmektedir. Kısa Mesafe Denizyolu Taşımacılığı Tanıtım Merkezi Avrupa Kısa Mesafe Denizyolu Taşımacılığı Ağı European Shortsea Shipping Network – ESN)' nın bir üyesidir. Konusunda Avrupa daki çalışmalar; araştırmalar yakından takip edilir, Uluslararası Toplantılara katılım sağlanır ve  web sitesi, sirkülerler aracılığı ile sektör  bilgilendirilir. Deniz haydutluğu olayları ve ile ilgili  önemli gelişmeler ve bilgilendirmeler sirkülerler aracılığıyla Üyelerimize duyurulur. Deniz haydutluğu ve  Yasadışı mültecilik faaliyetleri ile ilgili önemli dokümanların, duyuruların ve kontak noktalarının yer aldığı Odamız web sitesi içerikleri  düzenli olarak güncellenir. Sektörü bilgilendirici  eğitim ve seminerler düzenlenir.

Memorandumlar (MoU) kapsamında tutulan Türk Bayraklı Gemiler takip edilip istatistikleri tutulur. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun Odamız ile ilgili hususlardaki gelişmelerini izlenir ve bunların gerekli kanallar vasıtası ile yayınlanması sağlanır, DEİK nezdinde temas noktası görevini sürdürür. İngiltere Deniz Kazalarını İnceleme Bürosu tarafından incelemeye alınan deniz kazaları ile ilgili raporların çevirileri yapılır, benzer kazaların tekrarlanmamasına yönelik öneri ve tavsiye ve bilgilendirmelerde bulunulur.

İMEAK Deniz Ticaret Odası