Batı Hint Okyanusu’nda Deniz Haydutluğuna karşı konuşlandırılan Avrupa BirliğiDeniz Kuvvetleri (EUNAVFOR)’nin görev süresi Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), Avrupa Konseyi Kararıyla Avrupa Birliği Deniz Kuvvetleri (European Union Naval Force-EUNAVFOR) Atalanta Operasyonu'nun görev süresinin Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmasıyla Batı Hint Okyanusu'nda Deniz Haydutluğuna karşı askeri bir gücün konuşlandırılmasını görmeye devam edecek olmanın memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

ICS Genel Sekreteri Peter Hinchliffe konuyla ilgili şunları belirtti :" Askeri Kuvvetlerin varlığı,  denizcilik endüstrisi tarafından alınmasına devam edilmesi gereken koruyucu önlemlerin de desteğiyle Somali Deniz Haydutluğunu bastıran Hükümetin Eylem Paketinin esaslı bir unsurudur".

IMO Genel Sekreteri'nin gözlemlediği üzere, diğer güvenlik konularının Uluslararası Örgütlerin dikkatini çekmesinin yanı sıra, Somali Deniz Haydutluğu'nun Uluslararası Taşımacılık için büyük bir tehdit olmaya devam ettiği bir gerçektir. Askeri Kuvvetlerin güçlü çaydırıcı etkisi ile birlikte gemilerin, denizcilik endüstrisinin "En İyi Yönetim Uygulamaları"na riayet ederek bu saldırgan suç çeteleri tarafından kaçırılma vakalarının tekrar canlandırılmasının önüne geçmeleri gerekmektedir. EUNAVFOR Askeri Operasyonları'nın görev süresinin uzatılması da operasyonun başarıya ulaşmasında kritik bir rol oynamaktadır.

ICS ve Üye Ulusal Armatörler Birlikleri dünya ticaretinde hayati öneme sahip deniz alanlarındaki güvenliğin sürdürülmesi için EUNAVFOR ile yakın ilişkiler içinde olmaya devam edecektir.

Kaynak: ICS