EKOL işbirliğiyle Sete - Paris Yük Treni Hattı hizmete girecek

Oluşturulacak yeni kombine taşımacılık hattı (Ro-Ro ve demiryolu)  Türkiye'yi, Paris ve ötesindeki piyasayla buluşturacak. İntermodal taşımacılık hizmeti veren EKOL ve Fransız firması SNCF Lojistiğin yan kuruluşu VIIa, Fransa'nın Akdenizdeki limanı olan Sete ile Paris demiryolu ana yük terminalini birbirine bağlayacak bir demiryolu hattı oluşturulması için işbirliği içerisindedir.

EKOL Geçen sene İzmir'den Fransa'nın Sete Limanına 180 çekici kapasiteli, transit süresi 48 saat süren, haftalık tarifeli ro-ro hizmeti başlatmıştı.

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet MUSUL :  ''İzmir ve Sete Limanları arasında Ro-Ro hizmeti verilmeye başlanmasının ilk yıl dönümünde, hizmetin bir sonraki ayağı olarak demiryolu ile Paris'e ulaşılarak benzersiz bir multimodel taşımacılık çözümü oluşturulacağını bildirmekten memnuniyet duymaktayız'' dedi.

Haftada iki kez Sete'den Noisy-leSec/ Paris'e düzenlenecek olan seferler 2015 yılı Ekim ayının ortasında faliyete geçirilecek. Sonrasında Sefer sayısının haftada üç ve daha fazlasına çıkarılması planlanmaktadır.

VIIA'nın Satış Müdürü, Daniel Lemreton: '' EKOL halihazırda Bettembourg-Le Boulou bağlantısını (VIIA tarafından Lorry Rail markası altında Lüksemburg ve Fransa – İspanya sınırında çalıştırılan hat) kullanmaktadır. Sete ve Paris bölgeleri arasında  Blok tren uygulamasıyla  işbirliğimizi geliştirmekten memnuniyet duymaktayız. Bir sonraki adım ise SNCF Lojistik için önem arz eden Avrupa demiryolu ağını geliştirmek olacaktır'' dedi.

Kaynak: Lloyd's Loading List.

Haber görseli: Ekol.com