Core Enterprise Company Limited Şti

İlgi: TOBB'un 03.02.2016 tarih ve 2306 sayılı yazısı.

İlgi yazı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıya atfen,

Bir İtalyan firmasının Adana ilinde yerleşik olduğu iddia edilen bir firmadan biyo dizel için atık yağ almak istediği, Adana'da faaliyet gösterdiği belirtilen firma hakkında Adana Ticaret Odası'ndan istihbarat yapılarak kendilerine bilgi iletilmesinin istendiği, ancak yapılan araştırma sonucunda, ''Core Enterprise Company Limited'' unvanlı firmanın Adana Ticaret Odası'na kaydı bulunmadığı, adı geçen firmanın İtalyan muhatabına ''Firma Kayıt Belgesi'' adı altında göndermiş olduğu belgede Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Başbakanlık unvan ve logolarının kullanıldığı ve belgenin sahte olduğunun anlaşıldığı belirtilerek Odamız üyelerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nce Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden yapılan sorgulamada kaydına rastlanılmayan ve İtalyan muhatabına gönderdiği firma kayıt belgesinin sahte olduğu belirtilen ''Core Enterprise Company Limited'' firmasının olası yapabileceği ithalat ve ihracat işlemlerinde gereken dikkati göstermeleri istenmektedir.