Sarıhumma Aşısı Koruyuculuk Süresinde Değişiklik

İLGİ: Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün

24.06.2016 tarih ve 80987995/774.09 sayılı yazısı.

İlgi yazı ile özetle;

• Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Sarıhumma enfeksiyonuna karşı yapılan aşı ile sağlanan koruyuculuk süresini on (10) yıldan, aşılanan kişinin ömrü boyunca geçerli olacak şekilde uzattığı,
  • Bu doğrultuda, 11 Temmuz 2016 tarihinden itibaren, hem mevcut hem de yeni sertifikalar için, uluslararası yolcularda (örn: gemiadamları) uluslararası aşı sertifikalarının ilk olarak verildiği tarihe bakılmaksızın, bir taraf ülkeye giriş şartı olarak sarıhumma için yeniden aşılamaya gerek olmayacağı,
  • Mevcut eski sertifikalarda hayat boyu geçerli olduklarını göstermek için herhangi bir değişiklik veya düzenleme yapılmasına gerek olmadan hayat boyu geçerli sayılacağı,

belirtilmektedir.

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.                                                           Saygılarımızla

İsmail ASASOĞLU

Genel Sekreter V.

EK: İlgi Yazı ve Ek’leri (11 Sayfa – Web Sayfasında)

DAĞITIM

GEREĞİ                                                                   BİLGİ

- Tüm Üyelerimiz (WEB Sayfasında)                                       - Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri

- Türk Armatörler Birliği                                            - Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

- S.S. Gemi Armatörleri Mot. Taş. Koop.                    - İMEAK DTO Şube YK Başkanları

- Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği                - İMEAK DTO Meslek Komite Bşk.

- S/S İstanbul Anadolu Yakası Kumcular                   - Balık Müstahsilleri Derneği

Üretim ve Pazarlama Kooperatifi                               - S.S. Marmara Bölgesi Balıkçılık Koop. Bir.

- İDO A.Ş.                                                                  - S.S. İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Koop. Bir.

- UND                                                                         - İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi Mezunları Der.

- TÜRKLİM                                                                 - Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği

- İMEAK DTO Şubeleri ve Temsilcilikleri                   - Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği

- Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği                               - Gemi Makineleri İşletme Müh. Odası

- S.S. Deniz Tankerleri Akaryakıt Taş. Koop.                        - Gemi Mühendisleri Odası