Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesi’ne İlişkin Sıkça Sorulan Sorular Hk.

​Sayın Üyemiz,

İlgi: Uluslararası Deniz Ticaret Odası'nın (ICS) 09.08.2017 tarihli ve MC(17)42 sayılı yazısı.

İlgi yazı ile ICS Üyeleri; gemi sahipleri/işletmecilerinin, Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesi kapsamındaki zorunlulukları ve sorumluluklarını öğrenmelerine yardımcı olmak amacıyla ICS tarafından hazırlanan "Sıkça Sorulan Sorular" listesine dikkat etmeye ve mümkün olduğunca geniş bir şekilde bu bilgiyi yaymaya davet edilmektedir.

ICS tarafından, Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesi'nin yakında yürürlüğe girecek olması dikkate alınarak hazırlanan "Sıkça Sorulan Sorular" listesi http://www.ics-shipping.org/docs/default-source/resources/environmental-protection/ballast-water-management---frequently-asked-questions-(faqs).pdf?sfvrsn=4 bağlantısında yer almaktadır.

Bilgi ve gereğini arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla,

Murat TUNCER

EKLER

Ek-1: İlgi Yazı (1 sayfa)

DAĞITIM

Gereği:                                                                         Bilgi:

- Tüm Üyelerimiz (WEB Sayfasında)                            - Sn. Sefer KALKAVAN

- Türk Armatörler Birliği                                                TOBB DTO'ları Konsey Başkanı

- S.S. Gemi Armatörleri Mot. Taş. Koop.                    - Meclis Başkanlık Divanı

- Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği                  - Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri

- TÜRKLİM                                                                    - Sn. Erol YÜCEL

- GİSBİR                                                                          TOBB Türkiye Denizcilik Meclisi Bşk.

- Yalova Altınova Tersane Gir. San.ve Tic. A.Ş.         - İMEAK DTO Meclis İhtisas Çevre Komisyonu

- GESAD                                                                              - İMEAK DTO Meslek Komite Bşk.

- Türk Loydu Vakfı                                                          - İMEAK DTO Şube Y.K. Başkanları

- RODER                                                                       - TAİS

- UND                                                                                 - Piri Reis Üniversitesi

- GEMTAC                                                                           - WISTA Türkiye Derneği