Yönetmelik ve Tebliğ Değişikliği Taslakları” Hk.

Sayın Üyemiz,

İlgi: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 15.01.2019 tarih ve E.163862 sayılı yazısı. İlgi yazı ile;

Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde, 97/78/EC sayılı Konsey Direktifi dikkate alınarak hazırlanan "Ürünlerin Ülkeye Girişinde Veteriner Kontrollerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik" 17 Aralık 2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazete'de, 2000/571/EC sayılı Komisyon Kararı dikkate alınarak hazırlanan "Serbest Bölgelere veya Gümrük Antrepolarına Giriş İçin veya Gemi Kumanyacılığı İçin Gönderilen Ürünlerin Veteriner Kontrollerine İlişkin Kurallar Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2016/31"in 12 Kasım 2016 tarihli ve 29886 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği,

Kumanyacılık ile ilgili iş ve işlemlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi ve sektörden gelen taleplerin karşılanması amacıyla hazırlanan "Ürünlerin Ülkeye Girişinde Veteriner Kontrollerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı" ve "Serbest Bölgelere veya Gümrük Antrepolarına Giriş İçin veya Gemi Kumanyacılığı için Gönderilen Ürünlerin Veteriner Kontrollerine İlişkin Kurallar Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2016/31)'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı"nın Ek-1 ve Ek-2'de yer aldığı,

Söz konusu Yönetmelik ve Tebliğ taslaklarına ilişkin görüşlerinizin "Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" ekinde yer alan "Taslaklar Hakkında Görüş Bildirilmesinde Kullanılacak Form"a (EK-2) uygun olacak şekilde ayrı ayrı doldurularak 1 Şubat 2019 tarihine kadar elektronik posta olarak hayvansalurunithalat@tarimorman.gov.tr e-mail adresine ve yazılı olarak Bakanlıklarına gönderilmesi, hususları belirtilmektedir.

İlgi yazı ve ekleri ilişikte sunulmakta olup, konuyla ilgili görüşlerinizin Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'ne iletilmek üzere, 28.01.2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Odamıza bildirilmesini arz ve rica ederiz.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla

EK-1: İlgi Yazı ve Ekleri (27 Sayfa - Web'te)                                                        Murat TUNCER

EK-2: Form Örneği (1 Sayfa - Web'te)                                                                 Genel Sekreter

49_312_312_49.pdf 49_312_Ek_2.docx