Deniz Haydutluğu Mağdurları Grubu’nun (MPHRP) ISWAN’a Katılması Hk.

Sayın Üyemiz,

İlgi: 14.08.2015 tarihli Trade Winds Gazetesi'nde yayınlanan bir makale.

İlgi yazıda, Trade Winds, Deniz Haydutluğuna Karşı İnsani Müdahale Programı (MPHRP – the Maritime Piracy Humanitarian Response Programme) kuruluşunun, uluslararası sularda yaşanan deniz haydutluğunun değişen yüzüne uyum sağlayabilmek amacıyla Denizciler için Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Ağı'na (ISWAN – the International Seafarer's Welfare and Assistance Network) katıldığını belirtmektedir.

Makalede ayrıca, Somali'deki deniz haydutluğu vakaları azalırken, Gine Körfezi'ndeki vakaların artış gösterdiği ve MPHRP'nin sahip olduğu uzmanlık bilgisinin bu bölgedeki mağdurlara yardımcı olmak için kullanılması gerektiği vurgulanmaktadır.

İlgi yazının Odamızda yapılan Türkçe çevirisi (Ek-1) ve İlgi yazı (Ek-2) ilişikte sunulmuştur.

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla,

İsmail ASASOĞLU

Genel Sekreter V.

EKLER:

Ek-1: İlgi yazının Türkçe çevirisi

Ek-2: İlgi yazı

DAĞITIM:

Gereği:                                                                                       Bilgi:

-Tüm Üyelerimiz (Web Sayfasında)                                        -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

-Türk Armatörler Birliği                                                                    Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü

-S/S Gemi Armatörleri Motorlu Taş. Koop.                         -Sn. Sefer KALKAVAN

-Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği                          TOBB DTO'ları Konsey Başkanı

-İMEAK DTO Şubeleri                                                                        -Meclis Başkanlık Divanı

-Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği                                -Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri

-Gemi Sahibi Firmalar                                                                   -Sn. Erol YÜCEL

TOBB Türkiye Denizcilik Meclisi Bşk.

630_3465_burcu.ulucay.pdf