Asansör Yönetmeliği (2014/33/AB)

​Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca hazırlanan "Asansör Yönetmeliği (2014/33/AB)" 29.06.2016 tarihli ve 29757 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Bu Yönetmeliğin amacı; asansörler ve asansörlere ait asansör güvenlik aksamlarının karşılamaları gereken temel sağlık ve güvenlik gereklerini, bu ürünlerle ilgili piyasaya arz koşulları ile piyasa gözetimi ve denetimi esaslarını belirlemektedir.

Kapsamında ise;

a) Binalarda ve inşaatlarda kalıcı olarak hizmet veren ve insanların, insan ve yüklerin veya bir kişinin taşıyıcıya zorlanmadan girebildiği ve içindeki kişinin erişim mesafesinde yer alan kumandalarla teçhiz edilmiş olan taşıyıcıya ulaşılabildiği hallerde sadece yüklerin taşınmasının amaçlandığı asansörler,

b) Birinci fıkranın (a) bendinde atıfta bulunulan asansörlerde kullanılan ve Ek-III'te listelenen asansör güvenlik aksamları yer almakta olup,

Asansörler veya asansör güvenlik aksamlarına dair, bu Yönetmeliğin atıfta bulunduğu risklerin tamamı ya da bir bölümünün ilgili diğer mevzuat hükümleri kapsamına girmesi durumunda bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz veya uygulanması durdurulur hükmü bulunmaktadır.

Bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla,