Yat, Kotra, Tekne, Yolcu ve Gezinti Gemileriin Serbest Dolaşıma Giriş İşlemleri Hk.

​Sayın Üyemiz,

"Yat, Kotra, Tekne, Yolcu ve Gezinti Gemilerinin Serbest Dolaşıma Giriş İşlemlerine ilişkin 20017/7 Sayılı Gümrük Genelgesi" T.C.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından web sayfalarında yayınlanmıştır.

Bahse konu Genelge'de özetle;

27.01.2017 tarihli ve 29961 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6770 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde  Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" , Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca düzenlenen 25.09.2014 tarihli ve 29130 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Bağlama Kütüğü Uygulama Yönetmeliği"  ile 03.03.2017 tarihli ve 29996 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan  "2017/3 Sayılı Yurt Dışında Bulunan veya Yabancı Bayrak Çeken Teknelerin Türk Bayrağı'na Geçişine İlişkin Tebliğ" kapsamında yurt dışında bulunan veya yabancı bayrak çekilmiş olan gerçek ve tüzel kişilere ait  8901.10.10.00.11, 8901.10.90.00.11 ve 89.03 GTİP'ler/tarife pozisyonunda yer alan eşyadan yat, kotra, tekne yolcu ve gezinti gemilerinin kayıt ve tescili ile ilgili serbest dolaşıma giriş işlemlerin Ek'teki hususlar çerçevesinde gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Ayrıca, 25.09.2009 tarihli ve 2009/97 sayılı Gümrük Genelgesi yürürlükten kaldırılmıştır.

Bilgi ve gereğini arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla,

Murat TUNCER

EKLER:

Ek-1: "Yat, Kotra, Tekne, Yolcu ve Gezinti Gemilerinin Serbest Dolaşıma

Giriş İşlemlerine ilişkin 20017/7 Sayılı Gümrük Genelgesi" (2 Sayfa)

DAĞITIM:

Gereği:                                                                      Bilgi:

• İlgili Üyeler (WEB Sayfamızda)                   -  Meclis Başkan ve Başkanlık Divanı,
  •   Amatör Denizcilik Federasyonu                  - Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri
  •   Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyonu         - Meclis Üyeleri
  •   Deniz Turizmi Birliği Derneği                     -  Meslek Komite Başkanları
  •   05,06,07,08,14,31,38,39,45 ve 46                -  Şube Yönetim Kurulu Başkanları