Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bahreyn Krallığı Hükümetleri Arasında UmumaMahsus Pasort Hamilleri İçin Vize Harçlarının Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının Onaylanması Hk.

Sayın Üyemiz,

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bahreyn Krallığı Hükümetleri Arasında Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri İçin Vize Harçlarının Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’nın Onaylanması” Hakkında 2017/10190 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 24.05.2017 Tarih ve 30075 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Bahse konu Mutabakat Muhtırası kapsamında;

• Taraf devletlerin geçerli umuma mahsus pasaport hamili vatandaşları, birbirlerinin ülkelerine yapacakları turizm, iş ve resmi amaçlı ziyaretlerine karşılıklı olarak vize harcından muaf olduğu,
  • Her Akit tarafın topraklarında çalışma, öğrenim, araştırma, eğitim , aile birleşimi ve ikametgahı düzenleyen meşruhatlı vizeler için vize ücretlerinden muafiyet sağlanmayacağı, gelir getirici faaliyette bulunmayı amaçlayan ziyaretlerde bu Mutabakat Muhtırasının kapsamı dışında olduğu,

belirtilmektedir.

Metnin tamamı, Odamız Web Sayfasında (www.denizticaretodasi.org.tr) Duyurular/Mevzuat Bölümünde yayımlanmaktadır.

Bilgi ve gereğini arz/rica ederiz.

Saygılarımızla,

İsmail ASASOĞLU

EKLER:                                                                                    Genel Sekreter V.

Ek: Mutabakat Muhtırası (Web Sayfamızda )

DAĞITIM:

Gereği;                                                                            Bilgi;

• İlgili Üyeler (Web Sayfamızda)                                    -Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri
  • İMEAK DTO Şubeleri ve Temsilcilikleri
  • İMEAK DTO 01,02,14,31,38,39,45 ve 46 No’lu