Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliğince Atıfta Bulunulan Uyumlaştırılmış Standartlar veya Uyumlaştırılmış Standarda Karşılık Gelen Ulusal Standartlar Listesinin Yayımlanması İlişkin Tebliğ Hk.

Sayın Üyemiz,

18.07.2017tarih ve 30127 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren konu tebliğ ile;

-MADDE-1 Gezi Tekneleri ve Kişisel Deniz Taşıtları Yönetmeliği ile atıfta bulunulan AB direktifi kapsamındaki standartlardan Türk Standardları Enstitüsü tarafından uyumlaştırılmış standartlar ve/veya uyumlaştırılmış standarda karşılık gelen uyumlaştırılmış ulusal standartların listesi Ek-1’de belirtildiği,

-MADDE 2 – Gezi Tekneleri Yönetmeliğinin 8 inci Maddesinde Yer Alan Uyumlaştırılmış Ulusal Standartların Listesinin Yayımlanmasına İlişkin Tebliğ yürürlükten kaldırıldığı,

hususları belirtilmektedir.

Bahse konu Tebliğe ve Eklerine, Odamız Web Sayfasının “Duyurular” içinde yer alan “Mevzuat Duyuruları” bölümünden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.

İsmail ASASOĞLU
EK: Tebliğ ve Ekleri (4 Sayfa)                                                                               Genel Sekreter V.
(Odamız Web Sayfası)

DAĞITIM
GEREĞİ                                                                                           BİLGİ
- Tüm Üyelerimiz (WEB Sayfasında)                                            - Yönetim Kurulu Bşk. ve Üyeleri
- Türk Armatörler Birliği                                                               - İMEAK DTO Şube YK Başkanları
- S.S. Gemi Armatörleri Mot. Taş. Koop.                                      - İMEAK DTO Meslek Komite Bşk.
- Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği                                 - T.D.İ. A.Ş.
- UND
- İDO A.Ş.
- Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği
- İstanbul Şehir Hatları Tur. San. ve Tic. A.Ş.
- İstanbul Turistik Yüzer Tesis İşletmeleri Derneği
- WISTA Türkiye Derneği
- Teknomar Denizcilik ve Deniz Araçları İşletme ve Tic. A.Ş.
- S.S. Avrasya Deniz Taş. Turz. Hiz. İnş. San. ve Tic. Aş.
- Beyden Deniz Ulaşım Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.
- S.S. Kartal Deniz Yolcu Yük ve Tur. Mot. Taş. Koop.
- S.S. İstanbul Kartal Maltepe Bostancı Adalar
  Yük Taş. ve Gemi Serv. Den. Motorlu Taş.Koop.
- S.S. Turizm ve Yolcu Deniz Taşıyıcılar Koop.
- S.S. Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Koop.
- S.S. Boğaziçi Yolcu ve Tur. Den. Mot. Taş. Koop.
- İMEAK DTO Şubeleri ve Temsilcilikleri
- Adatur Derneği
- Adalar Yolcu ve Yük Taş. Koop.
- 04, 06, 07, 14, 38, 39, 45 ve 46 No’lu Meslek Grupları

473_2766_EK.pdf