Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında 18 Ağustos 2016 tarihinde imzalanan MESLEKİ EĞİTİM ve İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ (MEİS) PROTOKOLÜ, esas olarak iş arayanların istihdamı ile işverenlerin nitelikli işgücüne ulaşmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Protokol bunun yanı sıra;

·         İşverenlere ve iş arayanlara etkili danışmanlık hizmetleri sunulması,

·         İşverenlerin stajyer ihtiyacının karşılanması,

·         Meslek Yeterlilik Belgesi için kurslar düzenlenmesi

gibi diğer hususlarda da İŞKUR ve TOBB arasında işbirliği esaslarını düzenliyor.

Protokol uyarınca oluşturulan İstanbul Çalışma Grubu'nda İŞKUR İstanbul Bölge Müdürlüğü ve Odamız temsilcilerinin yanı sıra İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Ticaret Borsası (İTB) temsilcileri görev yapıyor. İlk toplantıda alınan karar uyarınca, Çalışma Grubu'nun başkanlığı bir yıl süre ile İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından yürütülecek.

MEİS çerçevesinde, İŞKUR hizmetlerine erişim, danışmanlık ve bilgilendirme imkanı sağlanması amacı ile Oda ve Borsaların bünyesinde İŞKUR HİZMET NOKTALARI kurulması öneriliyor.

Üyelerimiz bu aşamada İŞKUR'un Odamıza en yakın birimi olan Beyoğlu Hizmet Merkezi'nden (Mebusan Yokuşu, Selime Hatun Camii Sok. No.:3; Tel: 0212 243 76 12 / 1643) yararlanabilecekler. Anadolu yakası ve özellikle Tuzla bölgesindeki üyelerimiz ise İŞKUR Tuzla Ek Hizmet Merkezi'ne (Yayla Mah. Fevzi Çakmak Cad. No: 45 Tuzla; Tel: 0212 511 25 42) başvurabilecekler.

İŞKUR'un istihdam konusunda sunduğu hizmet ve imkanlarla ilgili sunumu izlemek için tıklayınız…

Daha ayrıntılı bilgi için:

Tansel TİMUR                       Gemi İnşa ve Teknik İşler Bölüm Müdürü           0212 252 01 30 / 279

Mustafa YAVUZYILMAZ       Gemi İnşa Birimi Yetkilisi                                       0212 252 01 30 / 156

İMEAK Deniz Ticaret Odası