Sınai Mülkiyet Kanunu Hk.

Sayın Üyemiz,

Bakanlar Kurulu tarafından, ''Sınai Mülkiyet Kanunu (Kanun No: 6769)'' 10.01.2017 Tarih ve 29944 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Bahse konu Kanunun (Kanun No: 6769) amacı; "Marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların korunması ve bu suretle teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlama" şeklinde olup, Marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin başvuruları, tescil ve tescil sonrası işlemleri ve bu hakların ihlaline dair hukuki cezai yaptırımları kapsamaktadır.

Kanunun tamamı Odamız (www.denizticaretodasi.org.tr) web sayfasında Mevzuat/Duyurular bölümünde yayımlanmaktadır.

Bilgi ve gereğini arz/rica ederiz.                                             Saygılarımızla,

Murat TUNCER

EK: Sınai Mülkiyet Kanunu (94 Sayfa) (Web Sayfamızda)

DAĞITIM:

Gereği:                                                                     Bilgi:

- İlgili Üyeler (Web Sayfasında)                                 - Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri

- Türk Armatörler Birliği                                            - İMEAK DTO Şube YK Başkanları

- S.S. Gemi Armatörleri Mot. Taş. Koop.                   - İMEAK DTO Meclis Üyeleri

- Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği              - İMEAK DTO Meslek Komite Başkanları

- GİSBİR

- GESAD

- Yalova Altınova Tersane Gir. San. ve Tic. A.Ş.

- İMEAK DTO Şubeleri ve Temsilcilikleri

- İMEAK DTO 03, 04, 05, 06, 07, 08, 14, 31, 38, 39,