Cazibe Merkezleri Programının Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Karar

Sayın Üyemiz;

Cazibe Merkezleri Programının Uygulanmasına İlişkin  Usul ve Esaslar Hakkında  Karar'ın yürülüğe konulması; 14/10/1999 tarihli ve 4456 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi ile 4/1/2002 tarih ve 4734 sayılı Kanunun geçici 17 inci maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 28/11/2016 tarihinde kararlaştırılmış olup, (Karar Sayısı : 2016/9596) 11.01.2017 tarih ve 29945sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

Bahse konu Karar'ın Desteklerden Faydalanabilecek Yatırımlar başlıklı 5 inci Maddesi aşağıda sunulmuştur.

Desteklerden faydalanabilecek yatırımlar

MADDE 5- (1) Bu Karar kapsamında aşağıdaki yatırımlara destek sağlanabilir:

a)İmalat sanayiindeki yeni yatırım projeleri ile yatırım süreci devam eden, yarım kalmış ya da yatırımı tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş veya kısmen geçmiş yahut başka sebeplerle faaliyet göstermeyen veya işletme sermayesi ihtiyacı olan imalat sanayii tesisleri.

b)Çağrı merkezi ve veri merkezi yeni yatırım projeleri.

(2) Ekli 2 sayılı listede belirtilen yatırım konuları öncelikli olarak desteklenmez. Ancak bu yatırım konularının desteklenmesi, yatırım yapılacak bölgede zaruri bir ihtiyaç olması halinde Komitenin uygun görüşü alınarak Bankaca değerlendirilebilir.

Söz konusu Karar'ın tamamı Odamız web sayfası ( www.denizticaretodasi.org.tr ) "Mevzuat Duyuruları" bölümünde de yayınlanmaktadır.

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla,

İsmail ASASOĞLU

Genel Sekreter V.

GEREĞİ:                                                                             BİLGİ:

- Tüm Üyeler (WEB Sayfasında)                                           - Yönetim Kurulu Bşk. ve Üyeleri

- Türk Armatörler Birliği                                                        - İMEAK DTO Şube YK Başkanları

- S.S. Gemi Armatörleri Mot. Taş. Koop.                               - İMEAK DTO Meslek Komite Başkanları

- Türk Armatörler İşverenler Sendikası (TAİS)

- Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği

- GİSBİR

- GESAD

- Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği

- Türk Loydu Vakfı İktisadi İşletmesi

- KOSTBİR

- Yalova Altınova Tersane Gir. San. ve Tic. A.Ş.

- YAGESAD

- İMEAK DTO Şubeleri