Siber Güvenlik 2021’den itibaren Uluslararası Güvenli Yönetim (ISM) kodunun bir kısmı olacaktır.

Sayın Üyemiz,

İlgi: 07.07.2017 tarihli TradeWinds gazetesinde yayınlanan bir yazı.

İlgi yazıda, tüm güvenlik risklerinin belirlenmesini ve buna göre davranılmasını gerektiren kuralların halen mevcut olmasına rağmen, Siber Güvenliğin 2021'den itibaren  Uluslararası Güvenli Yönetim (ISM – International Safety Management) kodunun resmen bir kısmı olacağı belirtilmektedir.

Haziran 2017'de yapılan IMO Deniz Emniyeti Komitesi (IMO MSC) toplantısında birçok delege, gemiler için olan tüm risklerin belirtilmesini şart koşan  ISM Kodunun mevcut zorunlu gereksinmelerine siber tehlikelerin halen dahil edilmiş olduğunu öne sürmüştür.  Bununla birlikte, kısa zaman içinde yayınlanacak olan IMO Kurallarının zorunlu değil fakat tavsiye şeklinde olacağı, 2021 uygulama son tarihine rağmen, İdarelerin riski tam olarak nasıl yöneteceklerini kararlaştırmalarının gerekeceği belirtilmektedir.

İlgi yazının Odamızda yapılan Türkçe çevirisi (Ek-1) ve İlgi yazı (Ek-2) ilişikte sunulmuştur.

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla,

Murat TUNCER

EKLER:

Ek-1: İlgi yazının Türkçe çevirisi

Ek-2: İlgi Yazı

DAĞITIM:

Gereği:                                                                            Bilgi:

-Tüm Üyelerimiz (Web)                                                  -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

-Türk Armatörler Birliği                                                   Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü

- S/S Gemi Armatörleri Motorlu Taş. Koop.                   -Sn. Sefer KALKAVAN

-Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği                       TOBB DTO'ları Konsey Başkanı

-İMEAK DTO Şubeleri                                                    -Meclis Başkanlık Divanı