IMO’nun İnsan Unsurunun Dikkate Alınması Kontrol Listesinin Revizyon Önerisi Hk.

İlgi     : Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS)’nın 11.02.2019 tarihli ve MT(19)05 sayılı yazısı

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) tarafından gönderilen ilgi yazıda, İstihdam ve Eğitim Alt Komitenin son toplantısında, ICS'in IMO'da insan unsurlarıyla ilgilenen STK'lardan oluşan  İnsan Unsuru Sektörel  Grubu'na (Human Element Industry Group-HEIG) katıldığı bildirilmektedir(bkz. MT (18) 17). Ayrıca, IMO organları tarafından insan unsuruyla ilgili hususları değerlendirmek için öncesinde sunulan kontrol listesini gözden geçirme ihtiyacı konusunda IMO Eğitim ve Vardiya Tutma’da İnsan Unsuru Alt Komitesi (HTW 6) ne  bir teklifte bulunulmasına yönelik bir planlama yapıldığı bilgisi verilmektedir (MSC-MEPC.7 / Circ.1).

Bu kapsamda bahse konu kontrol listesinde revizyona gidilmesi planında değerlendirilmek üzere ekte sunulan  gerekçe teklif taslağı ve  mevcut kontrol listesi Türkçe çevirisi incelenerek revizyona ilişkin görüş ve önerilerinizin ICS’e iletilmek üzere 18 Şubat  2019 mesai bitimine  kadar Odamıza (serkan.inal@denizticaretodasi.org.tr) bildirilmesi hususunda bilgilerinizi arz ve rica ederim.

Saygılarımla,

İsmet SALİHOĞLU

EKLER:

EK-1: IMO’nun İnsan Unsurunun Dikkate Alınmasına İlişkin

Kontrol Listesi  Orijinali ve Türkçe  Çevirisi (4 sayfa)

EK-2: İlgi Yazı ve Ekleri (5 sayfa)

108_649_EK_649.pdf