'Irak'taki Güncel Ekonomik Gelişmeler ve İşbirliği İmkanlarına İlişkin Değerlendirme Toplantısı' 19 Nisan 2019, 10:30 – Wyndham Grand Hotel İstanbul

İlgi   :   Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'nun 15.04.2019 tarihli ve IRK/2019-0692 sayılı yazısı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından gönderilen İlgi yazıda, Türkiye-Irak İş Konseyi olarak 19 Nisan 2019 saat 10.30'da İstanbul Wyndham Grand Hotel'de Bağdat Ticaret Müşaviri Sayın Ferdi Yayla ve T.C. Ticaret Bakanlığı yetkililerinin katılımı ile 'Irak'taki Güncel Ekonomik Gelişmeler ve İşbirliği İmkânlarına İlişkin Değerlendirme Toplantısı' düzenleneceği bildirilmektedir.

2018 ihracat verilerine bakıldığında Almanya, İngiltere ve İtalya'nın ardında dördüncü sırada yer alan Irak, 8 milyar 350 milyon dolar ile Türkiye'nin toplam ihracatındaki yeri %5'tir. Ülkedeki enerji ihtiyacı dikkate alındığında, enerji santralleri, yollar, hastaneler, havalimanları, demiryolları, rafinerilerin inşası başta olmak üzere birçok projenin önümüzdeki dönem hayata geçmesi beklendiği, buna ek olarak gıda, ev tekstili, banyo mobilyaları vb. perakende alanlarında çalışan firmalarımız için fırsatlar olduğunun tespit edildiği belirtilmektedir.

Bu kapsamında, anılan toplantıya katılmak isteyen firma temsilcilerinin en geç 18 Nisan 2019 Perşembe günü mesai bitimine kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/898/12676 bağlantı adresinden kayıtlarını yaptırmaları gerektiği bildirilmektedir. Detaylı bilgi için DEİK (Aziz Toprak  atoprak@deik.org.tr  / 0212 339 50 29) ile irtibata geçilebilir.

Bilgilerinizi arz/rica ederim.

Saygılarımla,

Faruk DOĞAN

Genel Sekreter V.