Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Donanımlı Dalış Talimatında Değişiklik Yapılmasına Dair Talimat Hk.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün, "Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Donanımlı Dalış Talimatında Değişiklik Yapılmasına Dair Talimat" konusundaki duyurusu Federasyon Web sayfasında (http://tssf.gov.tr/yonetmelik-ve-talimatlar/ ) 20.03.2017 tarihinde yayımlanmıştır.

Bahse konu Talimat ile 07.02.2014 tarihinde Genel Müdürlüğün internet sitesinde yayımlanarak yürürlüğe giren "Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Donanımlı Dalış Talimatı"nın;

- 10. Maddesinin birinci fıkrasının dördüncü cümlesi;

"Sınavlar, Federasyonca görevlendirilen en az dört kişilik sınav kurulu tarafından düzenlenir."

hükmü,

"Teorik yazılı sınavlar; Federasyonca görevlendirilen en az iki, uygulama sınavları en az dört kişilik sınav kurulu tarafından yapılır."

şeklinde değiştirilmiştir.

- 12. Maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinin;

"Bir ve iki yıldız dalış eğitmeni sınavları yazılı sınav, pratik eğitim konularını içeren uygulama sınavları ve konu anlatımı ve anlatım tekniklerini içeren uygulama sınavlarından oluşur."

hükmünden sonra gelmek üzere;

"Teorik, yazılı sınavı ve uygulama sınavları ayrı ayrı yapılır. Teorik, yazılı sınavdan başarılı olan adaylar üç uygulama sınavına girebilirler. Üç uygulama sınavında başarısız olan adaylar yeniden teorik yazılı sınava girmek zorundadır."

hükmü eklenmiştir.

Bilgi ve gereğini arz/rica ederiz.

Saygılarımızla,

Murat TUNCER

DAĞITIM

Gereği :                                                                                Bilgi:

- İlgili Üyeler (Web Sayfasında)                                           - İMEAK DTO YK Başkan ve Üyeleri

- İMEAK DTO Şubeleri ve Temsilcilikleri                              - İMEAK DTO Şube YK Başkanları

- İMEAK DTO 14, 38, 39, 45 ve 46 No.lu

Meslek Komiteleri Üyeleri