Piri Reis Gemisinin İstanbul’dan Samsun’a İntikali Hk.

Sayın Üyemiz,

İlgi: İstanbul Valiliği Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’nın

14.05.2019 tarih ve 23682292-821.7-30770 sayılı yazısı

İlgi yazı ile;

1. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yılı münasebetiyle, 16 Mayıs 2019 Perşembe günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a yolculuğunu temsilen, 81 İlden gelen gençlerimizi Samsun’a taşıyacak olan Piri Reis gemisinin 23:00’dan itibaren İstanbul Boğazı Güneyinden (Sarayburnu) giriş yaparak intikale başlayacağı,

2. Bu kapsamda, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı (Şehir Hatları A.Ş.), İl Emniyet Müdürlüğü (Deniz Liman Şube Müdürlüğü) Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından faaliyet günü Sarayburnu önlerine yeteri kadar unsur görevlendirileceği, görevlendiren unsurların bayrak ve sancaklarla süslenmesi, aydınlatılması ve uğurlama esnasında duman kandilleri yakmaları, Piri Reis gemisinin intikali esnasında gemi düdüğü ile 100. Yıla yakışır bir şekilde uğurlanmasının sağlanacağı, görevlendirilen unsurların Piri Reis Gemisine İstanbul Boğazı Karadeniz çıkışına kadar refakat edeceği,

3. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce 16 Mayıs 2019 tarihinde gün boyunca kanal-16’dan anonslar yapılarak civarda bulunan gemiler faaliyet ile ilgili bilgilendirileceği, Piri Reis gemisini selamlamaları yönünde teşvik edileceği,

4. Liman Başkanlığınca ihtiyaç duyulması halinde, 16 Mayıs 2019 tarihinde 20:00-24:00 saatleri arasında İstanbul Boğazının deniz trafiğine (yerel trafik hariç) kapatılacağı,

5. Özellikle Marinalar, DENTUR, TURYOL, Gezi Tekneleri, Tur Teknelerinin uğurlamaya katılmalarının uygun olacağı,

hususları belirtilmektedir.

Bilgi ve gereğini arz/rica ederim.

Saygılarımla

İsmet SALİHOĞLU