Dünyanın En Büyük 9 Konteyner Limanı Asya'da Bulunuyor

25.05.2019

Alphaliner tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyanın en büyük 9 konteyner limanın Asya’da yer alıyor. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Sektörde Sağlanan Vergi Avantajları ve Teşvikler Konulu Konferans Düzenlendi

24.05.2019

Denizcilik Sektöründe Sağlanan Vergi Avantajları ve Teşvikler ile ilgili İMEAK DTO’ın Meclis Salonu’nda konferans düzenlendi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Mali Danışmanı Murat Erişti, konferansın detaylarını DTO Plus’a anlattı. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Detaylı Bilgi

Gent Şehrinde Düşük Emisyon Uygulaması Hk.

24.05.2019

01.01.2020 tarihi itibariyle hava kalitesini arttırmak için Belçika’nın Gent şehri düşük emisyonlu bir bölge haline getirilecektir. Söz konusu bölgeye sadece giriş koşullarını sağlayan araçlar kabul edilecektir.

Bahse konu şehrin içini (çevre yolundaki alan) kullanmak isteyen yabancı plakalı taşıt sahipleri, taşıtlarını Eylül 2019 tarihinden itibaren www.lez2020.gent internet adresine kaydettirmeleri gerekmektedir.

Düşük emisyon bölgesinde geçerli olacak taşıt tipleri aşağıda belirtilmektedir:

Tüm yerli ve yabancı araçlar (binek araçlar, kamp araçları, minibüsler ve kamyonlar, tarım araçları, turist otobüsleri dâhil otobüsler)

Benzinli ve dizel araçlar

Gaz yakıtlı araçlar (CNG, LNG, LPG)

Söz konusu bölgeye veya bölgeden taşıma yapacak olan firmalar, konu ile ilgili detaylı bilgiye https://stad.gent/ghent-international/mobility-ghent/low-emission-zone-ghent-2020 internet sitesinden erişilmekte olup, uygulama 01.01.2020 tarihi itibariyle 7 gün 24 saat geçerli olacaktır.

IMO 2020 Yakıt Değişimi, İMEAK DTO’da Masaya Yatırıldı

23.05.2019

IMO 2020 Yakış Değişimi ile ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Meclis Salonu’nda seminer düzenlendi. İstanbul Bunker 2020 Çalışma Grubu ve Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği iş birliği ile düzenlenen seminere ilgi oldukça yoğun oldu. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Kocaeli’nde Mavi Bayraklı Plaj Sayısı 6’ya Yükseldi

22.05.2019

Kocaeli’nde mavi bayrak sayısı, Kandıra Miço Koyu Kadınlar Plajı’nın mavi bayrak almasıyla 6’ya yükseldi. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türk Denizciliğini Değerlendirdi

21.05.2019

Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, DTO Plus mikrofonlarına Türk denizciliğini değerlendirdi. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Piri Reis Gemisi Samsun'a 3 Gün Süren Tarihi Yolculuk Yaptı

20.05.2019

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100.yılı kapsamında Piri Reis gemisi, İstanbul'dan Samsun'a tarihi bir yolculuk yaptı. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Detaylı Bilgi

3. Yıllık Bunker ve Denizcilik Konferansı, Singapur, 15 Temmuz 2019 Hk.

20.05.2019

“3. Yıllık Bunker ve Denizcilik Asya Konferansı”, 15 Temmuz 2019 tarihinde, Singapur’da gerçekleştirilecektir.

Tedarikçilere, ticaret yapanlara, brokerlara, armatörlere ve gemi işletmecilerine yönelik gerçekleştirilecek olan söz konusu konferans kapsamında; 2020 yılının yaklaşması ile piyasanın önde gelen isimlerinin ne ile karşılaşacağı ve beklentilere yönelik detaylı bilgiler ele alınacaktır. Konferansa ilişkin gündem maddeleri aşağıda belirtilmektedir:

• Küresel ticaret görünümü ve bunker ve denizcilik sektör taleplerine yönelik sonuçları
  • Sera gazı emisyonları bağlamında karşılaşılan ticari ve çevresel zorluklarla mücadele edilmesi
  • Fiyat ilişkilerinin güçlendirilmesi ve yakıt tiplerine göre fırsatlar
  • MFM değerlendirmesi –en güncel ana uygulama zorluklarının üstesinden gelinmesi ve yanlış bunker uygulamalarının ele alınması
  • Yakıt kalitesinde şeffaflık ve yükümlülük ilkelerinin geliştirilmesi
  • Scrubber taktırmak ya da taktırmamak: doğru gemi yakıtını belirlemek için ana finansal ve operasyonel faktörler

Söz konusu zirveye erken kayıt yaptırmak ve erken kayıt fırsatlarına erişmenin yanı sıra detaylı bilgi için https://www.spglobal.com/platts/en/events/apac/bunker-shipping-conference/summary  internet adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: S&P Global Platts

Marmaris DTO Şubesi, Hisarönü Körfezi Koyları’nda Temizlik Yaptı

18.05.2019

Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Hisarönü Körfezi Koyları’nda temizlik çalışması yaptı. 16 Mayıs Perşembe günü Selimiye Hisarönü Körfezi’nde gerçekleştirilen çevre kıyı kenar temizleme etkiliğinde çok sayıda atık kıyılardan toplanarak teknelere taşındı. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

İMEAK DTO’da, IMO HNS Protokolü İle İlgili Bilgi Verildi

17.05.2019

IMO-HNS Protokolü ile ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Deniz Ticaret Odası Meclis Salonunda yapılan toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

12345678910...
İMEAK Deniz Ticaret Odası