Piri Reis Gemisi Samsun'a 3 Gün Süren Tarihi Yolculuk Yaptı

20.05.2019

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100.yılı kapsamında Piri Reis gemisi, İstanbul'dan Samsun'a tarihi bir yolculuk yaptı. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Detaylı Bilgi

3. Yıllık Bunker ve Denizcilik Konferansı, Singapur, 15 Temmuz 2019 Hk.

20.05.2019

“3. Yıllık Bunker ve Denizcilik Asya Konferansı”, 15 Temmuz 2019 tarihinde, Singapur’da gerçekleştirilecektir.

Tedarikçilere, ticaret yapanlara, brokerlara, armatörlere ve gemi işletmecilerine yönelik gerçekleştirilecek olan söz konusu konferans kapsamında; 2020 yılının yaklaşması ile piyasanın önde gelen isimlerinin ne ile karşılaşacağı ve beklentilere yönelik detaylı bilgiler ele alınacaktır. Konferansa ilişkin gündem maddeleri aşağıda belirtilmektedir:

• Küresel ticaret görünümü ve bunker ve denizcilik sektör taleplerine yönelik sonuçları
  • Sera gazı emisyonları bağlamında karşılaşılan ticari ve çevresel zorluklarla mücadele edilmesi
  • Fiyat ilişkilerinin güçlendirilmesi ve yakıt tiplerine göre fırsatlar
  • MFM değerlendirmesi –en güncel ana uygulama zorluklarının üstesinden gelinmesi ve yanlış bunker uygulamalarının ele alınması
  • Yakıt kalitesinde şeffaflık ve yükümlülük ilkelerinin geliştirilmesi
  • Scrubber taktırmak ya da taktırmamak: doğru gemi yakıtını belirlemek için ana finansal ve operasyonel faktörler

Söz konusu zirveye erken kayıt yaptırmak ve erken kayıt fırsatlarına erişmenin yanı sıra detaylı bilgi için https://www.spglobal.com/platts/en/events/apac/bunker-shipping-conference/summary  internet adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: S&P Global Platts

Marmaris DTO Şubesi, Hisarönü Körfezi Koyları’nda Temizlik Yaptı

18.05.2019

Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Hisarönü Körfezi Koyları’nda temizlik çalışması yaptı. 16 Mayıs Perşembe günü Selimiye Hisarönü Körfezi’nde gerçekleştirilen çevre kıyı kenar temizleme etkiliğinde çok sayıda atık kıyılardan toplanarak teknelere taşındı. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

İMEAK DTO’da, IMO HNS Protokolü İle İlgili Bilgi Verildi

17.05.2019

IMO-HNS Protokolü ile ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Deniz Ticaret Odası Meclis Salonunda yapılan toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Detaylı Bilgi

Denizcilik Sektöründe Sağlanan Vergi Avantajları ve Teşvikler Konferansı, 23 Mayıs 2019

17.05.2019

Odamızın 2019 yılı konferansları kapsamında "Denizcilik Sektöründe Sağlanan Vergi Avantajları ve Teşvikler" başlıklı konferans, Odamız Yönetim Kurulu Mali Danışmanı              Sayın Murat ERİŞTİ tarafından, Odamız Meclis Salonunda (İMEAK Deniz Ticaret Odası, Meclisi Mebusan Cad. No:22 Fındıklı – İstanbul) 23 Mayıs 2019  tarihinde 14.00'te gerçekleştirilecektir.

Ücretsiz ve katılımcı sınırlaması bulunmayan konferansta, katılımcı belgelerinde sorun yaşanmaması için https://forms.gle/J6YgJAKSssGgUSiG8  linkindeki formun, en geç 22 Mayıs 2019 tarihi mesai bitimine kadar doldurulması gerekmektedir.

Piri Reis Üniversitesi’nde Kurtuluş Mücadelesinin 100. Yılı Törenle Kutlandı

16.05.2019

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. Yıl dönümü dolayısıyla İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından Piri Reis Üniversitesi’nde tören düzenlendi. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

BIMCO'da Yeni Dönem Başladı

16.05.2019

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve TURMEPA Başkanı Şadan Kaptanoğlu, BIMCO’nun başkanlık görevini Yunanistan’da düzenlenen törenle devraldı. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Oruç Reis Araştırma Gemisi İhaleye Çıkıyor

15.05.2019

Oruç Reis Araştırma Gemisi, ihaleye çıkarılıyor. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün ihaleye ilişkin ilanı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Envanter Çalışmalarının Denizcilik Sektörü İçin Önemine Dikkat Çekildi

14.05.2019

Denizcilik Envanter Komisyonu Başkanı Adem Kocadağ, envanter çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Şahika Ercümen’den Kurtuluş Mücadelesinin 100. Yılında Saygı Dalışı

13.05.2019

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ilk adımı atmasının 100. yılı, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Milli sporcu Şahika Ercümen, Tütün İskelesi'nde ‘100. Yılda 100 Metre Saygı Dalışı’ gerçekleştirecek. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

12345678910...
İMEAK Deniz Ticaret Odası