Incoterms 2020 Hk.

Sayın Üyemiz,

İlgi yazı ile Milletlerarası Ticaret Odası’nın (International Chamber of Commerce – ICC) uluslararası ticarette kullanılan, evrensel olarak standartlandırılmış ve malların satışı için dünya çapında kabul gören kuralları belirleyen Incoterms 2020’yi yayınladığı bildirilmektedir.

İlgi yazıda devamla söz konusu kuralların ilk kez 1936’da dünya çapındaki tacirler arasında mal satışı ile ilgili yaygın olarak kabul edilen tanımları ve kuralları belirlemek için ICC tarafından oluşturulduğu ifade edilmektedir. Söz konusu kurallar 1936 yılından beri ICC tarafından periyodik olarak yenilenmektedir.

Daha erişilebilir ve kullanımı daha kolay olan Incoterms 2020’nin; her Incoterms kuralı için ithalatçı ve ihracatçıların sorumluluklarını gösteren grafiklere sahip daha ayrıntılı ve açıklayıcı notlar içerdiği belirtilmektedir. Buna ek olarak söz konusu kurallar belirli bir işlem için en uygun Incoterms kuralının nasıl seçileceğine veya bir satış sözleşmesinin yardımcı sözleşmelerle nasıl etkileşime girdiğine dair daha ayrıntılı açıklamalar içermektedir.

İlgi yazıda son olarak ICC’nin herkes için teknoloji taahhüdüne uygun olarak en son haberler, etkinlik bilgileri ve eğitim fırsatları da dâhil olmak üzere çok çeşitli ve bilgilendirici özellikler içeren özel bir Incoterms 2020 mobil uygulaması sayesinde söz konusu kurallara ilişkin temel bilgilere erişimin her zamankinden daha kolay hale geleceği ifade edilmektedir.

İngilizce olarak Incoterms 2020 kuralları yayınını satın almak için ICC Türkiye Milli Komitesi ile (Tel: +90 312 219 42 54 (55-56-57), Faks: 0 312 219 42 58, E-posta: icc-tr@tobb.org.tr) irtibata geçilebilmektedir.

          Bilgilerinizi arz/rica ederim.

 

Saygılarımla,     

İsmet SALİHOĞLU

Genel Sekreter    

 

 

0_0__ncoterms_2020_hk.pdf