Mahsur Kalmış Myanmarlı Gemi İnsanlarının Yurda Dönüşlerinin Kolaylaştırılması

Sayın Üyemiz,

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) tarafından gönderilen 24 Eylül 2020 tarihli ve COVID19(20)151 sayılı yazıda, ICS ve Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonunun (ITF), mahsur kalan Myanmarlı denizcilerin ülkelerine geri gönderilmesinin kolaylaştırması yönünde Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) Myanmar Hükümeti ile irtibata geçmesi için çağrıda bulunulduğu belirtilmektedir.

Bu çağrıyı müteakip ILO'nun Myanmar Hükümeti ile temasa geçtiği ve Myanmar Hükümetinin gemilerde mahsur kalan ülke vatandaşı gemi insanlarının tespit edilmesi maksadıyla, mahsur kaldıkları yerler, çalıştıkları firma veya gemi acentesi bilgilerini talep ettikleri bildirilmektedir.

Bu kapsamda, Myanmar Hükümetine bildirilmek üzere gemilerde görev yapan Myanmarlı gemi insanlarının, mahsur kaldığı yer, personel sayısı, çalıştıkları firma veya acente bilgilerinin ICS ilgili kişisine (Natalie.shaw@ics-shipping.org) e-posta yoluyla iletilmesi istenmektedir.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

1061_2552_mahsur_kalm_myanmarl_gemi_insanlar_n_n_yurda_d_n_lerinin_kolayla_t_r_lmas_.pdf