TOBB Standardizasyon Eğitimi Hk.

Sayın Üyemiz,

İlgi : Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 09/01/2020 tarihli ve 341 sayılı yazısı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bildirilen ilgi yazıda, standardizasyon konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve TOBB işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmalarda, Türkiye'de yerleşik işletmeler bünyesinde standardizasyon konusunda yeterli insan kaynağı bulunmadığı tespit edilmiş ve bu kapsamda TSE ile birlikte bir eğitim programı oluşturulduğu bildirilmektedir.

Oluşturulan bu eğitimlerin;

• İngilizce lisanına hakim (ÜDS, KPDS, YDS sınavlarından en az 70 puan veya diğer yabancı dil sınavlarından (TOEFL, IELTS vb.) eşdeğerinde puan almış olan.),
  • Alnındaki standartlara vakıf,
  • Tercihen Ar-Ge, tasarım, kalite kontrol ve üretim konularında tecrübeli,
  • Mümkünse daha önce standardizasyon konusunda görev almış

üst düzey yöneticiler, mühendisler veya teknik personellere yönelik olarak hazırlanmış olduğu belirtilmektedir.

TOBB ve TSE tarafından bu kapsamda gerçekleştirilecek eğitimlere katılım sağlamak üzere insan kaynağını belirlemek amacıyla bir veri tabanı oluşturulduğu ifade edilmektedir. Söz konusu bu veri tabanının üyelerimize duyurulması ve yukarıda verilen kriterlere uyan Üyemiz temsilcilerinin http://std.tobb.org.tr adresinde yer alan “Standardizasyon Veritabanı”na 27 Ocak 2020 Pazartesi gününe kadar kaydolmalarının sağlanması istenmektedir.

Ön kayıtlar gerçekleştirildikten sonra, veri tabanında yer alan kişilere yönelik TOBB ve TSE işbirliğiyle ücretsiz olarak “Standardizasyon Eğitimi” verileceği ve Milli Teknik (Ayna) Komite toplantılarının gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.

Saygılarımla,
Cengiz ÖZKAN