• Anasayfa
  • |
  • Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşması Müzakereleri Hizmet Ticareti Ve Yatırımların Kolaylaştırılması Hk.

Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşması Müzakereleri Hizmet Ticareti Ve Yatırımların Kolaylaştırılması Hk.

Sayın Üyemiz,

İlgi : Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 13/02/2020 tarihli ve 1530 sayılı yazısı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gönderilen ilgi yazıda, ülkemiz ile Ukrayna arasında hizmet ticareti, yatırımların kolaylaştırılması ve elektronik ticareti de içeren kapsamlı bir Serbest Ticaret Anlaşması (STA) akdedilmesine yönelik müzakerelerin sürdürüldüğü belirtilmiş olup, Ukrayna'daki Türk firmalarının yaşadığı sorunlar ile İlgili Ticaret Bakanlığı'na iletilen bilgiler üzerinden yapılan çalışmalar neticesinde özel bazı sorun alanlarının tespit edildiği bildirilmektedir.

Bu çerçevede STA müzakerelerinde görüşülmek üzere anılan Bakanlık tarafından bazı anlaşma metni önerilerinin hazırlandığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Ek’te sunulan "Yatırımın Kolaylaştırılması Faslı" ve "Gerçek Kişilerin Dolaşımı" başlıklı taslak metinlerin Ukrayna tarafına sunulmasında herhangi bir sakınca olup olmadığı ve varsa ilgili dokümanlara ilave edilmesinde fayda görülen hüküm/hususlar hakkında görüş talep edilmektedir.

Bu itibarla, ilişikte bir örneği sunulan dokümanlara yönelik görüş, öneri ve değerlendirmelerinizin 25 Şubat 2020 tarihine kadar TOBB’a (kubilay.simsek@tobb.org.tr) gönderilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.

Saygılarımla,                               

İsmet SALİHOĞLU                          

Genel Sekreter                             

178_590_t_rkiye_ukrayna_serbest_ticaret_anla_mas_m_zakereleri_hizmet_ticareti_ve_yat_r_mlar_n_kolayla_t_r_lmas_hk.pdf