Ufuk Avrupa Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza gönderilen 20.01.2023 tarihli yazıda;

Avrupa Birliği'nin (AB) teknolojik gelişmeleri desteklemek amacıyla yürüttüğü Ufuk Avrupa Programı çerçevesinde "Dijital, Endüstri ve Uzay" başlığı altındaki hibe ve destek programlarını tanıtmak amacıyla 26 Ocak 2023 Perşembe günü saat 14:00'te TOBB İkiz Kuleler'de "Ufuk Avrupa Dijital Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü”nün düzenleneceği,

TÜBİTAK ve Birliğimiz işbirliğinde gerçekleştirilecek olan "Ufuk Avrupa Programı Dijital, Endüstri ve Uzay Kümesi Bilgi Günü"nde Avrupa'nın ve Türkiye'nin endüstriyel geleceği için stratejik olarak önemli olan kilit teknolojileri destekleyen 6 alandaki hibe çağrıları hakkında TÜBİTAK yetkilileri tarafından sunumların yapılacağı ve ardından TÜBİTAK yetkilileriyle birebir görüşmelerin gerçekleştirileceği,

Ufuk Avrupa Programı’nın, özel sektörü bilimsel ve teknolojik yönden güçlendirmek, yenilik kapasitesi ile istihdamı artırmak ve rekabetçiliği sağlamak amacıyla Avrupa Birliği tarafından yürütüldüğü ve program çerçevesinde 2021-2027 yılları arasında 95,5 milyar Avroluk bütçe ile bilim ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmekte olduğu,

Program kapsamında "Dijital, Endüstri ve Uzay" başlığı altında ülkemiz işletmelerinin de faydalanabileceği hibe çağrılarının yayınlandığı ve çağrıların Avrupa'nın ve Türkiye'nin endüstriyel geleceği için stratejik olarak önemli olan kilit teknolojilerini desteklediği belirtilerek söz konusu bilgi gününe katılım için (https://anket.tobb.org.tr/#/anket/deug) bağlantı adresinden kaydolunabileceği bildirilmektedir.

Bilgilerinize arz/rica ederim.

61_268_ufuk_avrupa_dijital_end_stri_ve_uzay_k_mesi_bilgi_g_n_hk.pdf