Yaban Hayatı için Birliktelik (United for Wildlife) Derneği Nisan 2020 Bülteni Hk.

Sayın Üyemiz,

İlgi : Uluslararası Deni Ticaret Odasının (ICS) 01/04/2020 tarihli ve MC(20)32 sayılı yazısı.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) tarafından gönderilen ilgi yazıda, "Yaban Hayatı için Birliktelik(United for Wildlife) Derneği Ulaştırma Görev Gücü" tarafından hazırlanan, yasa dışı yaban hayatı ticareti konularına yer verilen 2020 Yılı Nisan ayı bülteni Ek'te sunulmaktadır.

Bahse konu bültende, koronavirüs salgınına rağmen, yaban hayatı kaçakçılık faaliyetlerinde bir duraklama yaşanmayacağı, belli alanlarda kaçak avlanma ve yaban hayatı yasa dışı ticareti ile ilgili yeni fırsatlar bulunabileceğinin değerlendirildiği ifade edilmektedir. Ayrıca, yasa dışı yaban hayatı ticaretinde satış piyasasının güçleneceği, Asya, Afrika, Nijerja ve Malezya'daki tedarikçilerin, olumsuz piyasa koşullarından, fiyatların düşmesinden etkilenmemek için ellerindeki stokları satarak veya ihraç ederek tüketmeye yönelecekleri ve böylelikle yasa dışı ticarette artış görülebileceği bilgilerine yer verilmektedir.

Bilgilerinizi arz/rica ederim.

Saygılarımla,

İsmet SALİHOĞLU

411_1121_yaban_hayat_i_in_birliktelik_united_for_wildlife_derne_i_nisan_2020_b_lteni_hk.pdf