Galveston Bölgesi’ndeki yakıt problemleri hk

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) Üyeleri, Galveston'da ve ABD Körfezi yakınındaki limanlarda, ağır yakıt (HFO) ikmalinden sonra operasyonel problemlerle karşılaşan gemiler hakkında bilgi sahibi olmaya ve aşağıda yer alan Lloyd's Register (LR) notunu dikkate alarak, uygun şekilde harekete geçmeye davet edilmektedirler.

FOBAS (Akaryakıt İkmali Analiz ve Danışma Hizmeti - Fuel Oil Bunkering Analysis and Advisory Service), bazı deniz araçlarının Galveston ve Birleşik Devletler Körfezi yakınlarındaki limanlarda yapılan ağır yakıt ikmalinin ardından operasyonel problemlerle karşılaştığına dair yakın zamanda bilgilendirildi. Gemilerin karşılaştığı problemler arasında; tıkalı yakıt filtreleri, yakıt enjeksiyon pompalarının yapışması ve aynı zamanda yakıt pompalarının hasarları bulunmaktadır.

Söz konusu yakıtlar, RMG 380 derecesine karşı ikmal edilmiş ve sonraki analizler yakıtların ISO 8217'nin Tablo 2'sinde belirtilmiş limitleri karşıladıklarını göstermiştir. Asit sayı sonuçlarının 0.40mgKOH / g ila 0.90mgKOH / g arasında olduğu belirlenmiştir. Bu yakıtlar hakkındaki araştırmalar devam etmekte olup, FTIR ve GC-MS testlerinden elde edilen ilk sonuçlar, deniz yakıtlarında bulunmaması gereken ve geçmişte yapıştırma ve hasarlı yakıt pompası bileşenleriyle bağlantılı olan bazı yağ asitlerinin varlığını göstermektedir.

Kirlenmeler düşük seviyelerde olabilir ve derinlemesine test yapılmadan kolayca tespit edilemez. Ancak, ISO8217'nin en son versiyonuna göre, yakıtın belirtilen şekilde olması için, yoğunlaşmadan bağımsız olarak yakıtın kullanım için kabul edilemez olmasına neden olacak tüm malzemelerden arındırılmış olması gerekir.

Lloyd's Register, söz konusu yakıtların kalitesi ile ilgili soruşturma tamamlanana kadar, Galveston ve yakın limanlarda yakıt ikmali yapan deniz araçları için aşağıdaki tavsiyelerde bulunmaktadır:

• Yakıt ikmali talebinin şartlarına özellikle dikkat edilmeli ve yakıtın herhangi bir anormal bileşen içermemesi gerektiği özel olarak belirtilmeli,
  • Yakıtın Asit Miktarı belirlenmeli,
  • Galveston ve yakınındaki limanlardan ikmal edilen yakıtların kullanımı sırasında yakıt pompasına ve püskürtme performansına büyük itina gösterilmelidir.

Yakıtın temsili örneklerinin alındığından emin olmak için doğru örnekleme prosedürlerinin takip edilmesi ve her türlü operasyonel problemin belgelenmesi önemlidir.

(Kaynak: Uluslararası Deniz Ticaret Odası – ICS)