Deniz güvenliği için işbirliği

13-14 Nisan 2016 tarihlerinde Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen Deniz Gücü ve Güvenliği Sempozyumu'nda IMO'yu temsilen Chris Trelawny bir konuşma yaptı. IMO Deniz Güvenliği Departmanı Genel Müdür Yardımcısı olan Trelawny, etkili bir deniz güvenliğinin kendi başına amaç olmaktan ziyade denizcilik alanında sürdürülebilir gelişme hedefine ulaşılmasına katkı sağlayacak bir yöntem olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Trelawny, Sempozyum'un 'Deniz Güvenliği için İşbirliği' temasına atıfta bulunarak IMO'nun kendisine üye devletlerle işbirliği içinde kapsamlı kapasite geliştirme programları uyguladığını ve bu programların deniz güvenliğini dünya çapında arttırıp yasa dışı denizcilik faaliyetleriyle daha etkili bir şekilde mücadele edilmesine katkıda bulunma amacı taşıdığını ifade etti.

Trelawny, deniz güvenliği söz konusu olduğunda deniz kuvvetlerinin, sahil güvenlik komutanlığının, polisin veya denizcilik idaresinin ayrı ayrı hareket etme eğiliminde olmasını en büyük zorluklardan biri olarak açıklarken, sözlerini ilgili ajans ve tarafların dâhil olduğu, çok taraflı ve çok idareli bir yaklaşımın gerekliliğini vurgulayarak noktaladı.

Kaynak: IMO internet sitesi.