Slovenya ILO Denizcilik Çalışma Sözleşmesi’ni (MLC, 2006) Onayladı

Slovenya Cumhuriyeti Hükümeti, 15 Nisan 2016 tarihinde Denizcilik Çalışma Sözleşmesi'nin (MLC 2006) onay belgesini Uluslararası Çalışma Örgütü'ne (ILO) sunarak, MLC'yi onaylayan 72. üye Devlet oldu.

Slovenya Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler ve Cenevre'deki diğer uluslararası örgütlerdeki Daimi Temsilcisi olan Büyükelçi Vojislav SUC: "2006 Denizcilik Çalışma Sözleşmesi'nin onay belgesini sunmak büyük bir onurdur. Slovenya Cumhuriyeti'nin Sözleşmenin etkin şekilde uygulanmasına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmenin yanı sıra, gemiadamlarının çalışma ve yaşama koşullarını geliştirmek amacıyla Sözleşmeye dünya çapında uyum sağlanmasını teşvik etmeye yönelik küresel çabaları da yönlendireceğinden eminim" dedi.

Onay belgesini kabul eden ILO Genel Müdürü Guy RYDER, "MLC 2006'nın Slovenya gibi büyüyen bir denizcilik endüstrisine sahip bir ülke tarafından onaylanması, Avrupa Birliği ülkelerinden şimdiye kadar alınmış olan diğer 22 onaya eklenerek, bizi Sözleşmenin tüm AB Üyesi Devletler tarafından topluca onaylanmasına daha da yaklaştırıyor" dedi.

Slovenya'nın ana limanı olan Koper, Adriyatik'in en büyük konteyner limanıdır. Orta Avrupa'yı denize bağlayan liman, yalnızca geçtiğimiz ay 20,711,872 ton yükün transit geçişine sahne oldu ve her yıl bu miktar giderek artmaktadır.

(Kaynak: Uluslararası Deniz Ticaret Odası – ICS)