ICS 2016 Yıllık Raporu Yayımlandı

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS – International Chamber of Shipping), 1-3 Haziran 2016 tarihlerinde Tokyo'da düzenlenecek ICS Yıllık Genel Kurul Toplantısı öncesinde denizcilik politikalarındaki gelişmelerin açıklandığı 2016 Yıllık Raporu'nu yayımladı.

ICS Yıllık Raporu, küresel denizcilik sektörünü ilgilendiren önemli sorun ve meseleleri kapsamlı bir içerikle gözden geçirir. Kendisine üye gemi sahipleri birliklerinin temsilciliğini üstlenen ICS, bu yıllık raporun deniz taşımacılığı şirketleri, denizcilik yönetimleri ve politika belirleyiciler gibi sektörde faaliyet gösteren her kesime hitap ettiğini belirtiyor.

2016 Yıllık Raporu'nda Paris Sözleşmesi kararlarının ardından sektörün CO2 emisyonlarını azaltmak için ICS'nin üstlendiği girişimler; IMO çevre mevzuatı ile düşük sülfür içerikli yakıt ve balast suyu yönetimi arasındaki ilişki; arama ve kurtarma ekiplerinin Akdeniz'de yaşanan mülteci krizi üzerindeki etkisi, denizcilik sektörünün büyük bir kısmının karşı karşıya kaldığı mevcut ekonomik kriz gibi konular yer alıyor. Ayrıca ICS'nin faaliyetlerine yönelik güncel bilgilere de yer verilmiş. Denizde güvenlik ve çalışma, çalışma gücü, gemi adamı yetiştirme ve eğitim, denizcilik hukuku ve politikaları ICS'nin meşgul olduğu meseleler arasında ön plana çıkıyor.

ICS Yıllık Raporu önsözünde Masamichi Moroooka şunları    belirtmiştir:

"IMO'nun itibarı, tek taraflı kurallar, başlıca Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletlerinden ileri gelen kurallar dolayısıyla güçlüklerle karşılaşmaya devam etmekte ve bu durum etkin bir küresel düzenleyici çerçevenin korunmasını giderek güçleştirmektedir.  IMO küresel rejimi istismar edilemez ve edilmemelidir."

ICS 2016 Yıllık Raporu'nu aşağıdaki bağlantı adresinden okuyabilirsiniz:

Kaynak: 23 Mayıs 2016 tarih ve Press(16)16 sayılı ICS Sirküleri.