18.10.2018 , Sayi : 3958, Sirküler No : 595

Sayın Üyemiz,

İlgi: (a)UAB Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü'nün 12.10.2018 Tarih ve E.74875 Sayılı Yazısı

( b) Dışişleri Bakanlığı'nın 01.10.2018 Tarih ve 14374872 Sayılı Yazısı.

İlgi (b) yazıya atfen  İlgi (a) yazı ile  ;

Yunanistan'ın İthaka Liman Başkanlığı'nca Atina Büyükelçiliğimize, Türk bayraklı gulet tipi bir tekne için, Yunanistan sınırları içinde hizmet vermek amacıyla kullanıldığı, internet reklamları nedeniyle idari yaptırım uygulanmasına başlandığının bildirildiği, Atina-Pire Başkonsolosluğumuzla irtibat kuran söz konusu tekne kaptanının, Yunanistan Kabotaj Kanunlarındaki değişiklik nedeniyle Arnavutluk'un Saranda Limanı ile Korfu giriş-çıkışlı çalışan teknesinin çeşitli zorluklarla karşılaştığı ve İthaki Liman Başkanlığı'nca kendilerine yabancı bayraklı teknelerin 4256/2014 sayılı kanuna göre lisans almalarının mümkün olduğunun söylendiği belirtilerek, bahse konu tekne özelinde Ege Denizinde Yunanistan ile bağlantılı turlar düzenleyen teknelerin Yunan makamlarınca yakından izlendiğinin kuvvetle muhtemel olduğunun ifade edildiği,

Bu itibarla; Yunanistan bağlantılı çalışan teknelerimizin bu ülke mevzuatına ve uluslararası kurallara riayet etme konusunda azami dikkat göstermelerinin Yunanistan ile yaşanabilecek bireysel ve uluslararası sorunların önüne geçilmesi amacıyla önemli olduğunun ilgililerin dikkatine sunulması istenmektedir.

Bilgi ve gereğini arz/rica ederiz.

İletişim Bilgileri

Ad Soyad: İpek SAPMAZ
Ünvan : Deniz Turizmi ve Deniz Kaynakları Birimi Yetkilisi
Telefon : +90 212 252 01 30 (256)

Ekler

Ekleri indirmek için aşağıdaki linklere tıklayınız.

Yunanistan Baglantili Calisan Tekneler Sirku.pdf
İMEAK Deniz Ticaret Odası