19.2.2019 , Sayi : 664, Sirküler No : 110

Sayın Üyemiz,

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca 19.02.2019 tarih ve 30691 sayılı Resmi Gazete’de  2016 York Anvers Kuralları” Tebliği Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmıştır.

Yorum Kuralı;  Müşterek avarya paylaştırılmasında aşağıdaki (Tebliğ’deki) Kurallar, kendileriyle bağdaşmayan mevzuat ve uygulama dikkate alınmaksızın uygulanacaktır.   Üstün Kural ve numaralı Kurallarda aksi öngörülmedikçe, müşterek avarya paylaştırılması harfli Kurallara göre yapılacaktır. şeklindedir.

Söz konusu Tebliğ’e Odamızın web sayfasında www.denizticaretodasi.org.tr adresinden “Genel” ve “Mevzuat Duyuruları”   bölümlerinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize arz ve rica ederim.

Saygılarımla,

EK: Tebliğ Örneği (24 sf)

Cengiz ÖZKAN

Genel Sekreter V.

İletişim Bilgileri

Ad Soyad: Burcu ÇAKAR
Ünvan : Kurumsal İletişim Müdürü
Telefon : +90 212 252 01 30 (315)

Ekler

Ekleri indirmek için aşağıdaki linklere tıklayınız.

EK 24sf.pdf
664-110.pdf