ICS, York Anvers Kurallarının dengeli şekilde güncelleştirilmesi İçin Baskı Yapıyor, CMI Konferansı 3-6 Mayıs 2016, New York.

​Sayın Üyemiz,

İlgi: Uluslararası Deniz Ticaret Odası'ndan (ICS) alınan 4 Mayıs 2016 tarih ve

PRESS(16)14 sayılı yazı ve Eki ICS Basın Bildirisi.

İlgi yazı Ekindeki ICS Basın Bildirisinde, 3-6 Mayıs 2016 tarihlerinde New York'ta yapılan CMI Konferansında, ICS'in, Müşterek Avarya'nın York Anvers Kurallarında yapılması önerilen revizyonun mevcut sistem üzerinde kesin bir iyileştirme yapması ve temel prensiplere dokunmamasını sağlamak için baskı yapacağı belirtilmektedir.

'Müşterek Avarya' kurtarılmakta olan gemiden ve yükten yararlanan taraflar arasında,  bir deniz kazası ile uğraşılmasının masraflarını eşit olarak tahsis ve dağıtma metodu olup,

York Anvers Kuralları zararlar ve masrafların dağıtımı için kural  koymakta, yükün nihai varma limanına taşınmasında gecikme olmamasına yardımcı olmakta ve bunun gerçekleştirilmesi masraflarının eşit olarak dağıtımını sağlamaktadır. Uluslararası Deniz hukukçuları Birliği olan CMI (Uluslararası Denizcilik Komitesi ) York Anvers Kurallarının koruyucusudur.

Müşterek Avarya ile ilgili meseleler görüşüldüğü zaman, ICS'in armatörlerin görüşlerini temsil etmek gibi çok eskiden beri devam etmekte olan bir rolü vardır ve ICS Kuralların daha önce yapılan Revizyonunun kabul edilemez olduğunu, çünkü bu revizyonun tüm ilgili tarafların çıkarlarının adil şekilde dengelenmesini yansıtmadığını bildirmektedir.  ICS Hukuk Müdürü Kiran Khosla'nın belirttiğine göre, "yeni Kurallar başarılı olacaksa ve pratikte yaygın şekilde kullanılacaksa nihai sonucun tüm çıkar kuruluşları için kabul edilebilir olması hayati önem taşımaktadır." İlgi yazı Eki ICS Basın Bildirisinin Odamızda yapılan Türkçe çevirisi (Ek-1) ve İlgi yazı ve Eki (Ek-2) ilişikte sunulmuştur.

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla,

Murat TUNCER

EKLER:

Ek-1: İlgi yazı Eki Basın Bildirisinin Türkçe çevirisi

Ek-2: İlgi yazı ve Eki.

DAĞITIM:

Gereği: i                                                                      Bilgi:

-Tüm Üyelerimiz (Web)                                             -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

-Türk Armatörler Birliği                                             Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü

-S/S Gemi Armatörleri Motorlu Taş.Koop.          –Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

-Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği           Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü

-İMEAK DTO Şubeleri                                               - Sn. Sefer KALKAVAN