37 ülkedeki mevzuat için pratik ICC Kılavuzu (e-kitap) hk.

Sayın Üyemiz,

İlgi: ICC Türkiye Milli Komitesi'nden Odamıza gönderilen 19 Şubat 2018 tarihli e-posta mesajı.

İlgi yazı ile, ICC tarafından "37 ülkedeki mevzuat için pratik ICC kılavuzu"nun üçüncü baskısının hazırlandığı belirtilerek, ICC, önceki yayınların başarısı üzerine, yerel uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel satış şartları altında sipariş bedeli tamamen ödenene kadar satıcıların mallarının korunmasına ilişkin kurallar hakkında bir dizi kayıttan oluşan 37 ülkedeki mevzuat için pratik ICC kılavuzunun yeni (üçüncü) baskısını sunduğu bildirilmektedir.

Kılavuz, birtakım örnek hükümlerle bahsi geçen ülkelerdeki uygulamaların anlaşılmasını kolaylaştırmayı amaçladığı gibi yasal düzenlemelere ilişkin genel bir bakış olanağı da sağlamaktadır. Kılavuz'un yalnızca elektronik olarak yayımlandığı ve kitabı temin etmek isteyenlerin ICC Türkiye Milli Komitesi'yle iletişime geçmesi, ayrıca, kitabın temininin bir iki hafta kadar sürebileceği, bu nedenle kitabı acil olarak temin etmek isteyenlerin 23 Şubat 2018 Cuma günü verilecek siparişten önce taleplerini ICC'ye iletmesi istenmektedir.

İlgi yazı (Ek-1) ilişikte sunulmakta olup kılavuzun fiyatı 45 Euro (€) olarak belirlenmiştir.

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla,

Murat TUNCER

EKLER:

Ek-1: İlgi yazı.

DAĞITIM:

Gereği:                                                                                 Bilgi:

-Tüm Üyelerimiz (Web)                                                     -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

-Türk Armatörler Birliği                                                Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü

-S/S Gemi Armatörleri Motorlu Taş. Koop.                       –Sn. Sefer KALKAVAN

-Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği                         TOBB DTO'ları Konsey Başkanı

-İMEAK DTO Şubeleri                                                       -Meclis Başkanlık Divanı

-GİSBİR                                                                         -Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri