T.C. Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Uluslararası Kombine Yük Taşımacılığı Anlaşması Hk.

Sirküler No:  309  / 2018

Sayın Üyemiz,

2018/11590 Karar Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Milletlerarası Anlaşmalar başlığı altında, 4 Kasım 2016 tarihinde İstanbul'da imzalanan ve 25/10/2017 tarihli ve 7044 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Uluslararası Kombine Yük Taşımacılığı Anlaşması"nın onaylanmasının Dışişleri Bakanlığı'nın 7/3/2018 tarihli ve 13531095 sayılı yazısı üzerine, 31/5/1963 tarihli ve 244 sayılı Kanunun 3. üncü maddesine göre, 26.03.2018 tarihinde kararlaştırıldığı, 29.05.2018 tarih ve 30435 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Anlaşmanın kapsamı, "Akit Taraflardan birinin ülkesinde kayıtlı taşımacılar tarafından demiryolu, denizyolu ve karayolu ile Akit Taraf devletlerinin ülkeleri arasında yapılacak veya Akit Tarafların biri veya her ikisinin ülkeleri üzerinden transit olarak gerçekleştirilecek uluslararası kombine yük taşımacılığı alanında uygulanacaktır." şeklindedir.

Konu Bakanlar Kurulu Kararı, Odamızın web sayfasında www.denizticaretodasi.org.tr  "Duyurular" ve "Mevzuat Duyuruları" bölümünde yayınlanmaktadır.

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla,

Ek: BKK (23 Sf))                                                                                 Murat TUNCER

DAĞITIM                                                                BİLGİ :

- Tüm Üyelerimiz (WEB Sayfasında)                      - Yönetim Kurulu Bşk. ve Üyeleri

- Türk Armatörler Birliği                                         - İMEAK DTO Şube YK Başkanları

- S.S. Gemi Armatörleri Mot. Taş. Koop.               - İMEAK DTO Meslek Komite Bşk.

- Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği

- TAİS