Denizcilik şirketleri Gemi Geri Dönüşümü İçin Yeni Geçici Tedbirleri uygulamaya teşvik ediliyor

Sayın Üyemiz,

İlgi (a) Uluslararası Deniz Ticaret Odası'ndan (ICS) alınan 18.01.2016 tarih ve PRESS(16)01

sayılı yazı ve Eki.

(b) Uluslararası Deniz Ticaret Odası'ndan (ICS) alınan 21.01.2016 tarih ve ICS(16)05

sayılı yazı.

ICS Üyeleri; ilgi (a) yazı ile 'Denizcilik şirketlerinin gemi geri dönüşümü için yeni geçici tedbirleri uygulamaya teşvik edildiğine' dair ICS Basın Bildirisi'ni ve ilgi (b) yazı ile 'Geri Dönüşüm İçin Gemi Satan Armatörlere yönelik Geçici Tedbirler hakkındaki Kılavuz'un revize edilmiş halini ulusal basınlarına, denizcilik idarelerine ve Üye şirketlere göndermeye davet edilmektedirler.

İkinci basımı yapılan bahse konu Kılavuz, tehlikeli maddelerin envanterlerinin IMO Konvansiyonu ve yeni AB Gemi Geri Dönüşüm Kuralı tarafından istendiği şekilde hazırlanması ve muhafaza edilmesi konusunda detaylı tavsiyeler vermektedir. Kılavuzda ayrıca, denizcilik şirketlerinin hurdaya çıkmış gemilerini geri dönüşüm için satmaları durumunda dikkate alabilecekleri önlemlere ilişkin tavsiyeler de bulunmaktadır. ICS, yeni Kılavuzun yayınlanması vesilesiyle, IMO'ya Üye Devletlerin Hong Kong Konvansiyonu'nu bir an önce onaylamaları hususunda dikkatlerini çekmektedir.

Geçici Tedbirlerin revize edilmiş haline http://www.ics-shipping.org/docs/shiprecycling internet adresinden erişilebilmektedir.

İlgi (a) yazı Eki Basın Bildirisi'nin Odamızda yapılan Türkçe çevirisi ilişikte yer almaktadır.

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla,

İsmail ASASOĞLU

Genel Sekreter V.

EKLER:

Ek-1: İlgi (a) yazının Türkçe çevirisi

Ek-2: İlgi (a) yazı ve Eki

Ek-3: İlgi (b) yazı

DAĞITIM:

Gereği:                                                                                       Bilgi:

-Tüm Üyelerimiz (Web Sayfasında)                                        -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

-Türk Armatörler Birliği                                                                    Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü

-S/S Gemi Armatörleri Motorlu Taş. Koop.                         -Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü

- Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği                         -Sn. Sefer KALKAVAN

- İMEAK DTO Şubeleri                                                                  TOBB DTO'ları Konsey Başkanı

- GİSBİR                                                                                                             - Meclis Başkanlık Divanı

- GESAD                                                                                             - Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri

-GEMİMO                                                                                         - Sn. Erol YÜCEL

-Türk Loydu                                                                                     - TOBB Türkiye Denizcilik Meclisi Bşk.

-Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği

-WISTA Türkiye Derneği