İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Hk.

Sayın Üyemiz,

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, ''İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'' 20.02.2016 Tarih ve 29630 Sayılı Resmi Gazete' de yayımlanmıştır.

Bahse konu Değişiklik Tebliği ile; 26.12.2012 Tarihli ve 28509 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği'nin "EK-1 İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi"nde yer alan denizcilik ile ilgili maddelerden "77.21.04", "77.21.30", "77.34.01" ve "77.39.02" satırlarına ilaveten "(finansal leasing hariç)" ibaresi eklenmiştir.

77.21.04Eğlence ve spor amaçlı sandal, tekne, kano, yelkenli, vb.nin mürettebatsız olarak kiralanması ve leasingi (finansal leasing hariç)Az Tehlikeli
77.21.90Diğer eğlence ve spor eşyalarının kiralanması ve leasingi (kar kayağı, buz pateni, planör, delta kanat, sörf tahtası, su kayağı, golf sopası, kamp malzemesi, plaj sandalyesi ve şemsiyesi, saha oyunları için malzeme, oyuncak vb.) (finansal leasing hariç)Az Tehlikeli
77.34.01

Suyolu taşımacılığı ekipmanlarının operatörsüz olarak kiralanması ve leasingi (yolcu ve yük taşımacılığı için ticari tekne

ve gemiler dâhil, gezinti tekneleri hariç) (finansal leasing hariç)

Az Tehlikeli
 Konteynerlerin kiralanması veya leasingi (konaklama ve büro amaçlı olanlar, birden çok taşıma türlerine uygun olanlar ve diğerleri) (finansal leasing hariç)Az Tehlikeli

Bilgi ve gereğini arz/rica ederiz.

Saygılarımızla,

Murat TUNCER

EK: Bahse Konu Değişiklik Tebliği (6 sayfa)

138_743_Degisiklik_Tebligi.pdf