Eğitim ve Staj Komisyonu, Staj Sorununu Çözüme Kavuşturacak

20.11.2018

İMEAK Deniz Ticaret Odası, sektörün gelişimi adına sürdürdüğü çalışmalarında eğitim konusuna da oldukça önem veriyor. Bu kapsamda odaya bağlı Eğitim ve Staj Komisyonu çalışmalarını tüm titizlikle sürdürüyor. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Detaylı Bilgi

İBB İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi ve Fuarı 6–8.11.2018 Tarihlerinde Gerçekleşecek

20.11.2018

Ulaşım, Akıllı Şehirler, Su Yönetimi gibi alanlarda düzenlenen ve yıllardır ilgili sektörleri buluşturan uluslararası nitelik kazanmış kongre ve fuarlara bu sene Çevre Alanında gerçekleştirilecek yeni bir Zirve ve Fuar eklendiği,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) koordinasyonunda "İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi ve Fuarı" adı altında 6–8 Aralık 2018 tarihleri arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi/İstanbul'da gerçekleştirileceği,

Zirve ve Fuarın, Kamu Kurum/Kuruluşlar, Meslek ve Ticaret Odaları, STK'lar ve sektörün öncü firmaları ile alanında uzman akademisyenlerin ortak çözümler ürettiği bir platform olacağı, İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü olarak söz konusu platformda Sektörümüzün değerli temsilcileri ve üyelerimizin sektörel paydaşları, çevre konusunda yaptıkları altyapı yatırımları, mekânsal düzenlemeleri, hazırladıkları eylem planlarına ilişkin hazır bulundurdukları ekipmanları ve ülke genelinde uygulanmaya başlanan Sıfır Atık Konseptinde örnek çalışmaları dikkate alınarak bu sene ilk defa gerçekleştirilecek bu etkinliğe katılmasının memnuniyet yaratacağı, ayrıca Fuarda stand açmak isteyenlere ilişkin detaylı bilgiye  www.cevre.ist adresinden ulaşabileceği belirtilmiştir.

Kaynak: http://cevre.ist/

Deniz Turizmi Sektörüyle İlgili Önemli Konular Antalya’da Masaya Yatırıldı

19.11.2018

İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nin ev sahipliğinde ’’Deniz Turizmi Sektöründe Faaliyet Gösteren Deniz Araçları Tanımları’’ konulu toplantı düzenlendi. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, Antalya Şubeyi Ziyaret Etti

19.11.2018

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, ‘’Deniz Turizmi Sektöründe Faaliyet Gösteren Deniz Araçları’’ konulu toplantıya katılmak üzere gittiği Antalya’da İMEAK DTO Antalya Şubesi’ni ziyaret etti. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Yerli İnsansız Deniz Aracı İDA, Görücüye Çıkıyor

19.11.2018

Türkiye’nin ilk yerli ve milli insansız deniz aracı İDA görücüye çıkıyor. Kayacı Savunma Sistemleri tarafından geliştirilen insansız deniz aracı İDA 21-24 Kasım tarihleri arasında 17'nci MÜSİAD EXPO kapsamında gerçekleşecek ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen High Tech Port’ta ziyaretçilerle buluşuyor. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

“Ulusal Yetki Alanları Dışında Kalan Açık Denizlerin Korunması” Çalıştayı

19.11.2018

Türk  Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) tarafından organize edilen  "Ulusal Yetki Alanları Dışında Kalan Açık Denizlerin Korunması" konulu Çalıştay 20 Kasım 2018  Salı günü 14:00 – 18:00 saatleri arasında İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis salonumuzda (Pürtelaş Hasan Efendi Mahallesi, Meclisi Mebusan Cad. No: 22, Beyoğlu-Fındıklı/İSTANBUL) gerçekleştirilecektir.

Akademik ve devlet kurumları temsilcilerinin de katılım sağlayacağı söz konusu Çalıştayda; Birleşmiş Milletler  tarafından Eylül 2018 'de düzenlenen "Ulusal Yetki Alanları Dışındaki Deniz Alanlarında Biyolojik Çeşitlilik" toplantısı özetinin yanı sıra; Dünya deniz  ve Okyanusların % 50 sinden fazlasını kapsayan açık  denizlerin   korunması, yönetilmesi,  gemi kökenli  kirlenmenin önlenmesi ve  açık denizlerde deniz koruma alanlarının oluşturulması konularının tartışılacağı bildirilmektedir. Çalıştaya katılım sağlamak isteyen Üyelerimizin https://goo.gl/forms/Ag2PsR1Hr8AhgvoS2 bağlantısındaki formu en geç 20 Kasım 2018 tarihi öğle saatine kadar doldurmaları gerekmektedir.

Kaynak: TÜDAV

19.11.2018

​          Türk Armatörleri İşverenler Sendikası (TAİS) Personel Müdürleri ve Şirket Temsilcileri İstişare Toplantısı 22.11.2018 Perşembe günü 14:00-17:00 saatleri arasında Odamız Meclis Salonunda gerçekleştirilecek olup, toplantıya katılım sağlayacak temsilcilerin bahadir.kucuk@denizticaretodasi.org.tr  e-posta adresine bildirimde bulunmaları gerekmektedir.

Kaynak: TAİS

Denizi Kirletenlere Verilen Cezalar Artıyor

18.11.2018

Denizi kirletenlere verilen cezalar artıyor. Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sunuldu. Düzenleme yasalaşırsa denizi kirletenlere verilen cezalar artacak. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

Prof.Dr. Bahri Şahin’den Denizcilik ile ilgili Projeler

17.11.2018

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bahri Şahin, denizcilik ile ilgili projelerini DTO Plus mikrofonlarına anlattı. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

İMEAK DTO’da SP1 Bildirimleriyle İlgili Seminer Düzenlendi

16.11.2018

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Meclis Salonu’nda ‘’SP1 Bildirimlerinin E Devlet Üzerinden Yapılması’’ konulu seminer düzenlendi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Yetkilileri tarafından düzenlenen seminer, Meclis Başkan Vekili Kenan Türkantos Başkanlığında yapıldı. Yayınlanmasını istediğiniz haber, röportaj ve konu başlıklarıyla ilgili olarak bizimle dtoplus@prosentez.com adresinden temasa geçebilirsiniz.

12345678910...
İMEAK Deniz Ticaret Odası