ODADAN HABERLER

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

​Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak sabah saatlerinde Beşiktaş'ta bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Anıtında yapılan törene Meclis Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz katıldı. Tören, Bando Ekibi, Mehter Takımı ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Trampet Takımı konserleri ile devam etti. Ardından Beşiktaş'ta Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi ziyaret edildi.

Tören sonrası Deniz Araçları Su Gösterisi, Deniz Şehitleri için denizcilikle ilgili Kamu Kurum/Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları adına denize çelenk bırakılarak tören sona erdi.

Ardından Yönetim Kurulumuz Denizcilik Bayramı Boğaz Gezisine ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezuniyet Törenine katılım sağladı.

Denizaltı Liman Hizmetlerine ait Deniz Araçları ile Akaryakıt Barçlarının ortak bağlama-barınma yeri belirleme toplantısına Odamızca katılım sağlandı

​Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Sina Şen, Yönetim Kurulu Yedek Üyemiz Sn. Mustafa Muhtaroğlu ve Odamız Sekreteryası, 2 Temmuz 2018 tarihinde İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Sn. Fuat Alarçin'in makamında gerçekleştirilen Denizaltı Liman Hizmetlerine ait Deniz Araçları ile Akaryakıt Barçlarının ortak bağlama-barınma yeri belirleme toplantısına katılım sağladı.

Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı, Meclis Başkanımızı ziyaret etti

​Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, 3 Temmuz 2018 tarihinde Meclis Başkanımız Sn. Salih Zeki Çakır'ı ziyaret etti.

Ro-Ro Feribot İşletmecileri Derneği Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanımızı ziyaret etti

​Ro-Ro Feribot İşletmecileri Derneği Başkanı Sn. Muharrem Sürmen ve Başkan Yardımcısı Sn. Atilay Özay, 3 Temmuz 2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran'ı ziyaret etti.

DENTUR Avrasya Motorcular Derneği, Yönetim Kurulu Başkanımızı ziyaret etti

​DENTUR Avrasya Motorcular Derneği, 3 Temmuz 2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran'ı ziyaret etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Mezuniyet Törenine Odamızca katılım sağlandı

​Meclis Başkanımız Sn. Salih Zeki Çakır ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran, 5 Temmuz 2018 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Mezuniyet Törenine katılım sağladı.

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı, Meclis Başkanımızı ziyaret etti

​İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Sn. Bayram Öztürk ve ekibi, 6 Temmuz 2018 tarihinde Meclis Başkanımız Sn. Salih Zeki Çakır'ı ziyaret etti.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı, Meclis Başkanımız ve Yönetim Kurulu Başkanımızı ziyaret etti

​Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Sn. Feramuz Aşkın ve ekibi, 6 Temmuz 2018 tarihinde Meclis Başkanımız Sn. Salih Zeki Çakır ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran'ı ziyaret etti.

Denizcilik İstişare Toplantısı yapıldı

​Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu 'TÜBİTAK' Başkanı Prof. Dr. Sn. Hasan Mandal ve ekibi başta olmak üzere, Üniversitelerin Rektör ve Dekanlarının da yüksek katılım sağladığı Denizcilik İstişare Toplantısı, 6 Temmuz 2018 tarihinde Odamızda gerçekleştirildi.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanımızı ziyaret etti

​UTİKAD (Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Emre Eldener başkanlığındaki heyet, 10 Temmuz 2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran'ı ziyaret etti.

Limanlar Güvenlik Komisyon Toplantısına Odamızca katılım sağlandı

​Karaköy Limanı Mülki İdare Amiri Sn. Mehmet Kalyoncu başkanlığında 10 Temmuz 2018 tarihinde Pendik UN Ro Ro Liman İşletmesi'nde yapılan Limanlar Güvenlik Komisyon Toplantısı'na Odamızı temsilen Dış İlişkiler Genel Sekreter Yardımcısı Sn. Hüseyin Ertan katıldı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ziyaret edildi

​Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Sina Şen, Yönetim Kurulu Yedek Üyemiz Sn. Mustafa Muhtaroğlu, Meclis Üyemiz Sn. Hasan Tuğrul Oğuz ve Odamız Sekreteryası, 11 Temmuz 2018 tarihinde İBB Genel Sekreter Yardımcılığı'na yeni atanan Sn. Adil Karaismailoğlu'nu makamında ziyaret etti.

İstanbul Valisi ziyaret edildi

​Meclis Başkanımız Sn. Salih Zeki Çakır, Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Sn. Recep Düzgit ve Sn. Şadan Kaptanoğlu Dikici, Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Başaran Bayrak ve beraberindeki heyetle 12 Temmuz 2018 tarihinde İstanbul Valisi Sn. Vasip Şahin'i ziyaret etti.

Deniz Yoluyla Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Denetimi Toplantısına Odamızca katılım sağlandı

​Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü himayesinde Körfez Ticaret Odası'nda 13 Temmuz 2018 tarihinde yapılan Deniz Yoluyla Serbest Dolaşıma Giriş Rejimi Denetimi toplantısına Odamızı temsilen Kocaeli Şube Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerince katılım sağlandı.

İstanbul Deniz Ürünleri Av Birliği Başkanı, Poyrazköy Su Ürünleri Koop. Başkanı, Rumeli Feneri Koop. Başkanı ve İstanbul Balık Müstahsilleri Koop. Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanımızı ziyaret etti

​İstanbul Deniz Ürünleri Av Birliği Başkanı Sn. Murat Kul, Poyrazköy Su Ürünleri Koop. Başkanı Sn. Burhan Toker, Rumeli Feneri Koop. Başkanı Sn. Şekip Yalçın ve İstanbul Balık Müstahsilleri Koop. Başkanı Sn. İlyas Torlak, 17 Temmuz 2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran'ı ziyaret etti.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanımızı ziyaret etti

​TOBB Genç Girişimciler Kurulu, 17 Temmuz 2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran'ı ziyaret etti.

CA Group Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanımızı ziyaret etti

​CA Group Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Özkan Yılmaz ve Ekibi, 18 Temmuz 2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran'ı ziyaret etti.

İstanbul Deniz Dolmuş Nakil Vasıtaları Esnaf Odası Başkanı Odamızı ziyaret etti

​İstanbul Deniz Dolmuş Nakil Vasıtaları Esnaf Odası Başkanı Sn. Uğur Sina Şen ve Ekibi, 18 Temmuz 2018 tarihinde Meclis Başkanımız Sn. Salih Zeki Çakır, Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran ve Başkan Yardımcımız Sn. Recep Düzgit'i ziyaret etti.

Didim D Marin Petrol Ofisi açılışına Odamızca katılım sağlandı

​Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sn. Şadan Kaptanoğlu Dikici ve Meclis Katip Üyesi Sn. Serhat Barış Türkmen, 23 Temmuz 2018 tarihinde Petrol Ofisi ve Asmira Group işbirliği ile hayata geçirilen Didim D Marin Petrol Ofisi istasyonunun açılışına katılım sağladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı ziyaret edildi

​Meclis Başkanımız Sn. Salih Zeki Çakır, Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Sn. Recep Düzgit ve Sn. Şadan Kaptanoğlu Dikici, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Uğur Sina Şen, Sn. Mustafa Can, Sn. Taylan Kalkavan ve Sn. Burak Akartaş, 27 Temmuz 2018 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank'ı Ankara'daki makamında ziyaret etti.

İktisadi Kalkınma Vakfı’nın Olağan Genel Kurul Toplantısına Odamızca katılım sağlandı

​Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran, 30 Temmuz 2018 tarihinde TOBB Başkan yardımcısı sıfatıyla İktisadi Kalkınma Vakfı'nın 56. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

TBBB Başkanı ziyaret edildi

​Meclis Başkanımız Sn. Salih Zeki Çakır, Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Sn. Recep Düzgit ve Sn. Şadan Kaptanoğlu Dikici ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sn. Ö. Faruk Miras, Sn. Adnan Naiboğlu, Sn. Taylan Kalkavan, Sn. Burak Akartaş ve Sn. Uğur Sina Şen, 31 Temmuz 2018 tarihinde TBMM Başkanı Sn. Binali Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanımızı ziyaret etti

​Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Necdet Takva ve Yönetim Kurulu'ndan oluşan heyet, 31 Temmuz 2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Tamer Kıran'ı ziyaret etti.

SEKTÖRDEN HABERLER

Petroldeki artış son bir yılda yüzde 44’ü buldu

​Petrol fiyatlarındaki hızlı yükseliş, en büyük maliyet kalemi yakıt olan taşımacılara büyük darbe vurdu. Nakliyecilerin yakıt maliyeti yüzde 40 artarken, armatörler de gemilerin günlük gelirlerinde yüzde 20'ye yakın kayıp yaşadı.

Brent petrolün fiyatı, son bir yılda yüzde 44 oranında arttı

Paris MoU 2017 Yıllık Değerlendirme Raporu yayımlandı

​Paris Memorandumu tarafından yayımlanan 2017 Yılı Değerlendirme Raporunun özet Türkçe çevirisine http://www.denizticaretodasi.org.tr/sayfalar/sirkulerdetay.aspx?duyuru=10699 linkinden ulaşılabilmektedir.

Devamı İçin Tıklayın

Konteyner taşımacılığında yeni rekor kırıldı

​Türk limanları yılın ilk yarısında konteyner taşımacılığında yeni rekor kırdı. Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre 2018 yılı Ocak-Haziran döneminde Türk konteyner limanlarında elleçlenen yük miktarı 5 milyon 446 bin TEU'ya ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde elleçlenen yük 4 milyon 746 bin TEU idi. Limanlarda ilk 6 ayda elleçlenen konteyner miktarı böylece yüzde 15 civarında arttı.

BMP-5 Rehberi hk.

​Kızıl Deniz, Aden Körfezi, Hint Okyanusu ve Arap Denizi'nde deniz haydutluğunu caydırmak, bölgede seyir yapan unsurların güvenliğini sağlamak maksadıyla etkili önlemler getiren bir rehber olan "BMP-5" yeni versiyonu www.eunavfor.eu ve www.mschoa.org internet sitelerinde yer almaktadır

İMEAK Deniz Ticaret Odası