Dr. Emrah Yaman tarafından hazırlanan "Yönetişim Kavramı Ekseninde Türk Deniz Ticareti Sektörü Deniz Ticaret Konseyi Örneği"  adlı kitabına DTO Kütüphanesinde inceleyebilirsiniz.
Yayın Tarihi : 2016

Gemi Acenteliği Eğitim Komisyonu Faaliyet Raporu 2006-2014 Dönemi

​Odamız ve Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği'nce ortaklaşa hazırlanan "Gemi Acenteliği Eğitim Komisyonu Faaliyet Raporu 2006-2014 Dönemi" adlı çalışmada ; Odamız Merkez ve Şubeleri ile Mersin Deniz Ticaret Odası'nda 2006-2014 dönemi içinde gerçekleştirilen gemi acenteliği eğitimi ve gemi acenteliği yenileme seminerlerine ilişkin bilgilerin yanı sıra bu süreçte Gemi Acenteliği Eğitim Komisyonu'nun kuruluş ve çalışma usul ve esasları ile Gemi Acenteliği Yönetmeliği ve Eğitim Yönergesi'nde yaşanan değişikler kapsamlı olarak yer almaktadır.

YIL : 2006-2014

Gemi Acenteliği Eğitimi

​ Kitabı Odamız ile Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanmıştır.

YIL :2014 3​

Endaze

Osman Öndeş tarafından hazırlanan "Türkiye'nin Gemi Yapan Adamları" ENDAZE adlı eserine DTO Kütüphanesinde inceleyebilirsiniz.
Yayın Tarihi : 2010

İSTANBUL MAVNALARI

Osman Öndeş tarafından hazırlanan "İstanbul Mavnaları" adlı eserine DTO Kütüphanesinde inceleyebilirsiniz.

Yayın Yılı: 2010

Stratejik Plan