• Anasayfa
  • |
  • 2017’nin çocuklara çevre bilinci aşılayacak sömestr etkinlikleri

2017’nin çocuklara çevre bilinci aşılayacak sömestr etkinlikleri

15 günlük sömestr tatilinde İstanbul'da düzenlenecek, çocukların çevre ve tüketim bilincini geliştirecek etkinliklere aşağıda yer verilmiştir.

İSTANBUL MODERN

7-12 Yaş Grubu Yarıyıl Sanat Atölyeleri

İstanbul Modern Sanat Müzesi, 23 Ocak – 03 Şubat 2017 yarıyıl tatilinde çocuklara sanat dolu bir program sunuyor. 7-12 yaş aralığındaki çocuklar bu program kapsamında, sabah saatlerinde müze uzmanlarıyla birlikte sanatı yorumlamaya yönelik atölye çalışmalarına ya da öğleden sonra sanatçıların yönetiminde gerçekleşen, sanat projeleri üretmeye odaklanan sanatçı atölyelerine katılabiliyor.
Sabah 10.00-12.00 saatlerinde müze uzmanlarının yönetiminde, pazartesi günleri Resimler ve Kostümler, salı günleri Geleceğin Mimarları, çarşamba günleri Mikroskoptan Resimler, perşembe günleri Çamurdan Heykeller, cuma günleri ise Duvar Ressamları adlı atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor. Sanat tarihi, tasarım, arkeoloji, mimari ve hatta kimya konularıyla sanat uygulamalarını buluşturan bu atölyeler, çocukları disiplinlerarası düşünmeye ve üretmeye davet ediyor.

Öğleden sonra 13.00-16.00 saatlerinde Sanatçı Atölyeleri'nde çağdaş sanatçı İsmet Değirmenci ile buluşan çocuklar boyadan, kağıda, şişe kapaklarından, karton kutulara bir çok malzemeyi kullanarak, boyama teknikleri ve boyutlandırma teknikleri ile tanıştıkları sanat projeleri gerçekleştiriyor.

KADIKÖY BELEDİYESİ

Şarkıcı Yunus Tako

21 Ocak 2017 14:00, Kozyatağı Kültür Merkezi, Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

2 Şubat 2017 12:00, Caddebostan Kültür Merkezi, Büyük Salon

Özgür sularda hayallerinin peşinde giderken, kendini bir anda Yunus Gösteri Merkezi'nde tutsak bulan genç bir yunusun öyküsünü anlatılıyor. İçinde balıkların, deniz kaplumbağalarının ve köpekbalıklarının olduğu, dostluğun ve özgürlüğün anlamını en keyifli haliyle çocuklara anlatan bir hikaye.

Misler Ülkesi

22 Ocak 2017 13:00, Barış Manço Kültür Merkezi, Tiyatro Salonu

Kahraman Aslan Kraliçe Barki, dünyayı çöplerden kurtarmak için Misler Ülkesi'ne doğru yola koyulur. Çünkü Misler Ülkesi'nde bütün çöpler tekrar işe yarar hale getirilmektedir. Yolda Pet Şişe'ye rastlar. Pet Şişe, kapağı daha açılmamış bir sudur. Kapağı açılmadığı sürece çöp olmayacağını düşünür. Ama çöp görevlileri onu çöp kamyonuna atmak isteyince, Barki ile birlikte saklanıp kurtulur. Barki, Misler Ülkesi'ni Pet Şişe'ye anlatır ve beraber yola koyulurlar.

Çizmeli Kedi

22 Ocak 2017 15:00, Barış Manço Kültür Merkezi, Tiyatro Salonu

24 Ocak 2017 15:00, Caddebostan Kültür Merkezi, A Salonu

31 Ocak 2017 14:00, Kozyatağı Kültür Merkezi, Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

Ormandaki tüm sorunları kitapları ve aklı ile çözen Çizmeli Kedi, kralın isteği doğrultusunda yok edilen ormanı kurtarabilmek için tüm bilgi birikimini kullanır ve ormandaki arkadaşlarının da yardımıyla tehdit altındaki orman için bir mücadele başlatır. Bakalım güvenini kazandığı ormandaki arkadaşlarının yardımı ile sonuca ulaşabilecekler mi?

OYUNCAK MÜZESİ

Atıktan Robot Heykel Atölyesi
2 Şubat 2017 11:00

Birbirinden farklı malzemeyi kullanarak geleceğin robot tasarımlarını yaratılacak.  Hem eğlenip, hem öğrenilen bu süreç eğlenceli bir oyuna dönüştürülecek.

PERA MÜZESİ

Şapkam Çoraptan
15 Ocak 2017 12:30, 26 Ocak Perşembe 11:00

"Balkanlardan Gelen Soğuk Hava" sergisini gezen çocuklar, soğuk havada ne tür giysiler giyilebileceğini konuşuyor. Ardından atölye çalışmasında çorapları farklı şekillerde işlevselleştirerek şapka, eldiven ve atkı gibi aksesuarlar tasarlıyor.

Doğanın Sesi

4 Şubat 2017 14:00

"Balkanlardan Gelen Soğuk Hava" sergisini ziyaret eden çocuklar bu atölyede rüzgarın sesiyle doğanın keşfine çıkıyor. Ünlü Balkan besteci Bella Bartok ve Kodaly'i tanıyor ve şarkılar eşliğinde Kodaly metodunu öğreniyor. Çocuklar, gündelik malzemeleri ve bedenlerini kullanarak doğayı tanımlayan sesler elde ederek müzik yapıyor. Böylelikle Balkan kültürüyle köprüler kurarak müziği bedenleriyle ifade ediyor.

KARTAL BELEDİYESİ

Her Çocuğun Bir Ağacı Olmalı
21 Ocak 2017 13:00, Soğanlık Kültür Merkezi

Çocuk tiyatroları kapsamında Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Her Çocuğun Bir Ağacı Olmalı, 6 yaş ve üzeri çocuklarla buluşacak. Çocuklara yeşili ve doğayı sevdiren oyun, 21 Ocak Cumartesi günü Soğanlık Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak sahne alacak.

Kaynak: www.yesilist.com