• Anasayfa
  • |
  • 7. Mavi Bayrak Marina Sorumluları Semineri Kuşadası’nda yapıldı

7. Mavi Bayrak Marina Sorumluları Semineri Kuşadası’nda yapıldı

TÜRÇEV tarafından organize edilen Marina Mavi Bayrak Sorumluları Semineri'nin 7.si, 31 Mart-01 Nisan 2016 tarihlerinde Korumar Otel, Kuşadası/Aydın'da düzenlenmiştir. 31 Mart 2016 Perşembe günü yapılan açılış konuşmalarının ardından iki gün sürecek eğitim başlamıştır.

Eğitimde TÜRÇEV tarafından; Mavi Bayrak güncel bilgileri, uluslararası gelişmeler ve yurtdışı örnekleri, 2015 sezonunun değerlendirmesi ve deneyimleri, Mavi Bayrak Çevre Yönetimi uygulamaları, çevre eğitim etkinliklerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verilmiş, yeni başlatılacak olan Tekne Turu İşletmecileri için Mavi Bayrak uygulaması hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Eğitimde ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından marinalarda oluşan deniz kirlilikleri için alınacak önlemler, acil müdahale planları ve oluşan zararların tazmini, marin deterjanların kullanımı ve Mavi Kart konusundaki son durum hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Bu sunumlara ilaveten özel sektör temsilcileri tarafından D-Marin Turgutreis 2015 yılı Çevresel Takip Sistemi uygulamaları, tekne altı yıkama suyu arıtma tesislerinin önemi, 2015 yılında yapılmış en iyi çevre eğitim etkinlikleri konuları ele alınmıştır.

İki günlük eğitim, marinaların mavi bayrak deneyimlerinin paylaşılması ve sertifika töreni ile son bulmuş, eğitimin verimli geçtiği değerlendirilmiştir.