Avrupa Denizcilik Günü Konferansı 18-19 Mayıs 2016 tarihlerinde Turku/Finlandiya’da düzenlenecek

Avrupa Komisyonu'ndan gelen mailde belirtildiği üzere;

18-19 Mayıs 2016 tarihlerinde Turku/Finlandiya'da, Avrupa Denizcilik Günü Konferansı gerçekleştirilecek olup, 20-22 Mayıs tarihlerinde ise Turku Filarmoni Orkestrası'nın Denizcilik Konseri gibi halka açık çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Konferans, gelecekteki politikaların şekillendirilmesi için güçlü girdiler ve mavi ekonomi ile denizcilik politikası takviminde büyük değişimleri yürütmek için gereken uygulanabilir girişimler sağlayacaktır. Mavi büyüme, okyanus yönetimi, temiz enerji ve imkanların gelişimi için yeni ve sürdürülebilir çözümlere odaklanılacak, stratejik ortaklıkların ve ortak hareket etmenin nasıl kolaylaştırılacağı tartışılacaktır. Konferans boyunca özel bölgesel zorluklar ve fırsatlar hususları üzerinde durulacaktır.

Konferans, interaktif olunmasını ve somut politika önerileri ile eylem maddelerinin ortaya konulmasını hedeflemektedir. İlgilenen paydaşlar; kendi tematik çalışma gruplarını düzenleyerek dahil olabilirler, fuar standına ve/veya 2016 yılı Mayıs ayı boyunca herhangi bir Avrupa Üye Devletinde ulusal, bölgesel veya yerel düzeydeki kendi Avrupa Denizcilik Günü etkinliklerini düzenlemeleri ile birlikte diğer katılımcılarla tanışma toplantılarına katılabilirler.

Konferans programı ve katılım ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten erişilebilmektedir: