Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü Soru Formu Hk.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen 17.04.2024 tarih ve 3953 sayılı yazıya atfen;

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine gönderilen 16.04.2024 tarih ve 95851133 sayılı yazıda ; 21.05.2014 tarih ve 29006 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliğinin 10 uncu maddesinin on dördüncü fıkrası "Birinci fıkranın (a) bendinde yer alan soru formu Bakanlık internet sitesinde yayımlanan format kullanılarak düzenlenir ve 15/1/2004 tarihli ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca güvenli elektronik imzalı ibraz edilir." hükmünü amir olduğu şeklinde ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, yetkilendirilmiş yükümlü statüsü başvurularında halihazırda kullanılmakta olan soru formundaki teknik sorunların giderilmesine yönelik olarak Ek-2: Soru Formu/Öz Değerlendirme Formu güncellenmiş olup V3.3.2 sürümüyle 05.04.2024 tarihinde Ticaret Bakanlığının internet sayfasının "AEO-YYS/Belgeler" kısmında yayımlandığı bildirilmektedir.

Bu çerçevede, yayım tarihi itibariyle söz konusu güncel soru formunun kullanılması yönünde YYS elektronik soru formunda yer alması, çıkarılması veya değiştirilmesi talep edilen sorulara ilişkin görüşlerinizin Ticaret Bakanlığına iletilmesi hususu belirtilmektedir.

Bilgilerinize arz /rica ederim.

Saygılarımla,

İsmet SALİHOĞLU