Expomaritt Exposhipping İstanbul 17. Uluslararası Denizcilik Fuarı Açıldı

Odamızın "Exposhipping" isim hakkı ile düzenlediği, alanındaki tek fuar olan Expomaritt Exposhipping İstanbul 17. Uluslararası Denizcilik Fuarı, 11 Ekim 2023 Çarşamba günü, İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı.

Açılış törenine, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Meclis Başkanı Başaran Bayrak, Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı, Şube Başkanları, Meclis Üyeleri ve denizcilik sektörü temsilcileri katıldı.

Törene, Panama Büyükelçisi Mariela Sagel Rosso, İstanbul Başkonsolosu Abraham Jose Segovia De Leon, MSÜ Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Ramazan Özoğul, İstanbul Tersanesi Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin, Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven, Türk Armatörler Birliği Başkanı Cihan Ergenç de iştirak etti.

Açılış töreninde konuşan Tamer Kıran, Expomaritt Exposhipping İstanbul’un firmalarımıza, sektörümüze, dolayısıyla ekonomimize ciddi anlamda katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Tamer Kıran, bu önemli organizasyonun sadece ulusal denizciliğimiz açısından değil, global denizcilik sektörünün de tüm paydaşlarını tek bir çatı altında toplayarak, ulusal ve uluslararası güçlü iş birliklerine zemin hazırlayan ve meydana gelen son gelişmelerin yakından takip edilmesine olanak sağlayan çok önemli bir etkinlik olacağını vurguladı.

Bu yıl, "Global Denizcilik Sektörünün Rotası İstanbul'a Çevriliyor!" mottosuyla düzenlenen fuarın, aynı zamanda dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi olan İstanbul için de önemli bir kazanım olduğunu belirten Tamer Kıran, İstanbul’un tarihi ve kültürel mirası yanında denizcilik sektörü açısından da son derece önemli bir konumda yer aldığını kaydetti.

Türk Boğazlarının Karadeniz’e açılan kapısı olarak son derece stratejik bir mevkide yer alan İstanbul’un, gemi inşası, tamiri, bakımı ve onarımında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Tamer Kıran, denizcilik sektörümüzün bugün modern gemileri inşa etme imkanına sahip tersanelerinin büyük bölümünün İstanbul ve çevresindeki bölgelerde yer aldığına dikkat çekti.

Tamer Kıran, “Her yeni fuarın yeni bir heyecan olduğuna inanıyorum. Yerli ve yabancı konuklarımızın bu güzel ortamda bir araya gelerek iyi bir sinerji yaratacaklarına, buradaki potansiyeli ticari ilişkilerimizi geliştirmek adına en iyi şekilde değerlendireceklerini düşünüyorum. Ayrıca, fuar nedeniyle gelen konuklarımızın, İstanbulumuzun güzelliklerini de yaşayacaklarına ve unutulmaz anılarla ülkemizden ayrılacaklarına yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

Tamer Kıran, fuara katılım sağlayan, bu güzel organizasyonda emekleri bulunan, başta organizsayon şirketi Informa Markets olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti, fuarın denizcilik sektörüne hayırlı olmasını diledi.

Davetlilerle birlikte kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştiren Tamer Kıran, ardından fuarda yer alan firmaların stantlarını gezdi, düzenlenen resepsiyona katıldı.

Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde 11-14 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar, 35’ten fazla ülkeden, 700 markanın yanı sıra  65’ten fazla ülkeden 9.000’i aşkın ulusal ve uluslararası denizciyi ağırlayacak.