Tamer Kıran, Hakkı Şen Anısına Düzenlenen “İklim Krizi Zirvesi”ne Katıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, 7 Aralık 2022 Perşembe günü, Deniz Kültürü Derneği öncülüğünde, Piri Reis Üniversitesi (PRÜ) ve Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) iş birliğinde , merhum gazeteci Hakkı Şen anısına Odamızın desteğiyle düzenledikleri “İklim Krizi Zirvesi”ne katıldı.

PRÜ Deniz Kampüsü Rıdvan Kartal Konferans Salonu’ndaki Zirvenin açılışında konuşan Tamer Kıran, geçtiğimiz yıl Kasım ayında vefat eden gazeteci Hakkı Şen’i yad etti. Türk insanına denizi sevdirmek ve bu kültürün herkes tarafından kabul görmesi için uğraş veren Hakkı Şen’in, İklim Krizi için düzenlediği kurultaylar ile yıllar öncesinden bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçladığını ve bunu başardığını kaydeden Tamer Kıran, “Hiçbir zaman unutmayacağımız, gönüllerimizde daime yer alacak merhum Hakkı Şen’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun.” dedi.

Uluslararası ticarette büyük pay sahibi olan denizcilik sektörünün, iklim değişikliği tedbirlerinden en çok etkilenecek sektörlerin başında geldiğini vurgulayan Tamer Kıran, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Avrupa Birliği’nin bu konudaki hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Tamer Kıran, küresel ölçekte alınan iklim değişikliği önlemlerine ilişkin kararlar ve uygulamalar karşısında Türk sahipli deniz ticaret filomuzu, gemi inşa sanayimizi, limanlarımızı kısaca denizciliğimizi bir bütün olarak düşünüp, IMO ve AB tarafından getirilmek istenen tedbirler sonucunda ortaya çıkacak büyük ekonomik maliyetlerin karşılanabilmesi için denizcilikte yeşil dönüşümün devlet politikası olarak benimsenerek her alanda güçlendirilmesinin bir gereksinim haline geldiğine dikkat çekti.

Konuşmanın ardından Zirvenin düzenleyicileri Deniz Kültürü Derneği Başkanı Ayşe Olcay, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazif Arıca ve TÜRDEF Başkanı Arif Bostan, Tamer Kıran’a plaket takdim ettiler.

Toplantıda, İMEAK DTO Meclis Başkanı Başaran Bayrak da gazeteciler Meliha Okur, Ogün Yıldız ve Gökhan Karakaş’ın katıldığı “Medyanın Gözü İle İklim Krizi” başlıklı oturumda moderatörlük yaptı.

Tüm Sliderlar