İstanbul ve Marmara Ege Akdeniz Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası Organ Seçimleri Vergi Mükellefiyetine ilişkin Duyuru

5174 sayılı TOBB Kanunu’nun 83.Maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Oda Meslek Komiteleri ve Meclise üye olarak seçilebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, herhangi bir hak kaybı yaşanmaması açısından; üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek hatalı kayıtlarını düzeltmeleri gerekmektedir.

Aynı Kanun hükümleri uyarınca, Odamıza olan aidat borçlarını ödememeleri nedeniyle üyeliği askıya alınan ve bu nedenle de Odamız meslek gruplarından ve seçmen listelerinden silinmiş olan üyelerimizin de seçimlere katılmaları mümkün olmayacaktır.

Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ve borç durumlarına ilişkin Oda kayıtları 20 Eylül 2022 Salı günü mesai saati bitimine kadar hafta içi 09:00 – 17.00 saatleri arasında Odamız hizmet binasında incelemeye açık olacaktır.

Kayıtlarda düzeltme yapılabilmesi için Genel Sekreterliğe hitaben dilekçe ve vergi kaydına ilişkin belgeler ile 20 Eylül 2022 Salı günü mesai saati bitimine kadar başvuru yapılması gerekecektir. Posta veya diğer tebligat vasıtaları ile yapılan başvurularda yaşanan gecikmelerden ODA sorumlu tutulamayacaktır.

Bu süre içinde vergi kayıtlarını düzeltmeyen üyelerimiz tarafından Oda kayıtlarının doğruluğu kabul edilmiş sayılacaktır.

Üyelerimizin herhangi bir hak kaybı yaşamaması için gerekli düzenlemeleri yapmaları önemle duyurulur.

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU