Kaldığımız yerden yolumuza devam ediyoruz

Türkiye denizcilik sektörünün çatı örgütü İMEAK Deniz Ticaret Odamızda, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu'nun 84'üncü maddesi gereği 2022 yılında yapmamız gereken organ seçimlerini bir şubemiz hariç tamamladık. 3 Ekim 2022 tarihinde Kocaeli Şubemiz ile başlayan sürecimizde merkez ve 8 şubemizde seçimler yapıldı, son olarak Antalya Şubemizde 6 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek seçimle süreci nihayete erdireceğiz.

Odamız Merkezi’ndeki seçimi 15 Ekim Cumartesi günü Piri Reis Üniversitesi Tuzla Deniz Kampüsü’nde gerçekleştirdik ve 48 Meslek Komitesindeki 119 Meclis üyemizi seçtik. Akabinde 21 Ekim Cuma günü Odamız Merkezindeki seçimle de Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanlığı ve Başkanlık Divanı, Disiplin Kurulu Üyeleri ile TOBB Genel Kurul Delegelerimizi belirledik. Odamız organ seçimlerine ilişkin sonuçların Beyoğlu 1. İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylanması ve sonuçların kesinleşmesine istinaden, Organ Seçim Yönetmeliği'nin 26'ncı maddesinde kapsamında belirlenmiş esaslar dahilinde Meslek Komiteleri Başkan ve Başkan Yardımcısı Seçimleri de 22 Ekim Cumartesi günü yapıldı.

Seçim atmosferi her zaman heyecan yaratır, ama gururla ifade etmeliyim ki seçim süreçlerimizin Odamızın şanına yakışır, bir demokrasi şöleni ortamında gerçekleşmesinden büyük bir gurur ve memnuniyet duydum.

Tüm üyelerimiz başta olmak üzere sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının sektörümüze, camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu seçim sonunda şahsıma ve birlikte yola çıktığım Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarıma çok büyük ve güçlü bir destek veren tüm üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu sonuçlar, yeni dönemde çalışma azmimize şevk katacak, bize güç, kuvvet verecek çok önemli bir güvenoyu olmuştur.

Önümüzde zorlu bir dönem bizi beklemektedir. Küresel ekonomide uzun süredir devam eden belirsizlikler, yavaşlama ve yüksek enflasyon eğilimi, hemen yanı başımızda halen devam eden savaş ve ülkeler arası ilişkilerdeki istikrarsızlıklar önemli tehdit unsurları olarak karşımızda durmaktadır. Özellikle sektörümüzü yakından ilgilendiren yeni nesil gemiler ve alternatif yakıtlara geçiş konuları ile bu süreçleri daha kısaltan ve sertleştiren kararlar önümüzdeki zorlu günlere işaret etmektedir. Her şeye rağmen biz bunların hepsinin altından kalkabilecek bilgi, birikim ve tecrübeye sahibiz. İnşallah hem hükümetimizin, hem devletimizin destek ve yardımlarıyla hepsini birer birer aşacağız.

Zorluklara rağmen önümüzdeki 4 yıllık görev sürecimizde de geçen dönemki aynı azim ve kararlılıkla üyelerimiz için çalışmaya, sorunlarına çözüm bulmaya, menfaatlerini ilgilendiren projeler üretmeye, sektörümüzün tüm alanlarında büyümesine katkı sağlamaya gayret göstereceğiz.

Yine üyelerimizle iç içe olacağız, hiç kimseyi dışlamadan yakın temasımızı sürdüreceğiz. Üyelerimizden gelen her talebi titizlikle değerlendirip, ilgili kurumlara ilettikten sonra takibini yapacağız. Yeni dönemin kavga, fitne, fesat iftira ve yalandan uzak herkesin birbirini sevebildiği bir dönem olmasını arzu ediyor, hedeflerimize başta Meclisimiz olmak üzere tüm üyelerimiz hep birlikte, el ele vererek ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.

Bu ay 10 Kasım’da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümünü idrak edeceğiz. Sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve inkılapları bizlere rehber olmaya devam edecek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölüm yıldönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

O’nun “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözüyle kıymetlerini vurguladığı öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü de yine bu ay 24 Kasım’da kutlayacağız. Yeni görev dönemimizde de denizcilik eğitimi öncelik verdiğimiz alanlardan birisi olmaya devam edecek. Göz bebeğimiz Piri Reis Üniversitesi başta olmak üzere denizcilik eğitimi veren üniversite ve liselerimize elinden gelen desteği yapmaya gayret edeceğiz. Bu vesileyle denizcilik camiası adına öğretmenlerimize şükran ve saygılarımı sunarken, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu günler diliyor, vefat eden ve şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

Kalın sağlıcakla…